Familie van Keulen in Frankrijk

Wie:
Dirk en Gerie van Keulen 40 & 38, Lumira, 11, Britt, 9 en Ivan, 7 jaar

Burgerlijke stand:
Getrouwd, in juli al 15 jaar!

Waar gewoond en waar nu?
Dirk eerst aan de Larijweg 87
Daarna samen
-Kievitstraat 20 (1 jaar)
-Buddingerstraat 7, waar nu dominee Groen woont vanaf juni 1995 tot april 2004
Daarna in Dorfmark,Duitsland waar we een boerderij, melkveehouderij, hadden van april 2004 t/m juli 2007. Die hebben we weer verkocht. Daarna halfjaar in Havelte gewoond. En vanaf 01-01-2008 tot heden in Frankrijk, Hudimesnil, La manche, Normandie

Hoe, wat en waarom?
Wij hebben een melkveehouderij, met ong. 70 melkkoeien, en 72 ha grond, we wonen hier sinds 1 januari 2008, dus 2 jaar nu en het bevalt ons uitstekend. Alle negatieve berichten over stugge Fransen etc daar hebben wij tot nu toe nog niets van gemerkt. Ze spreken inderdaad geen Engels, maar niet om dat ze dat niet willen maar omdat ze dat ook echt niet kunnen. Hier wonen veel Engelsen, die hebben hier een 2e huis of wonen hier permanent en zijn dus vaak al met pensioen; deze Engelsen spreken veelal ook geen woord Frans ook niet na 15 jaar. Dus die doen wat taalkennis en intergratie niet onder voor de Fransen.

Wat zijn de Plannen?
De plannen zijn om hier te blijven, we hebben geen ambities om weer terug te keren naar NL/ruinerwold. Voorlopig niet in ieder geval. Maar mocht er weer iets anders op ons pad komen dan kan het zo zijn dat we nog vaker verhuizen.

Wat missen jullie het meest daar in vergelijking met Nederland/Ruinerwold?
Verkeersdrempels, 30 km zones haha.

Hebben jullie nog contacten met familie, vrienden in Ruinerwold?
We hebben nog contacten in NL. De vrienden van vrogger uut Ruinerwold: U wel bekend Ageeth & Jan Boverhof, Anja & Martin etc. Familie: Ouders, broers, zussen, ooms, tantes, neven, nichten, ouders van vrienden, etc.

Die hoeven we allemaal gelukkig niet erg te missen want bijna iedereen komt regelmatig (werk-)vakantie houden bij ons in Frankrijk. Sommigen logeren bij ons, logeren in een vakantiehuisje hier vlakbij of staan op een camping in de buurt, zetten hun tent, caravan, camper bij ons op het erf. Zomers is het hier soms net net “de zoete inval”, visite komt en gaat. Soms springen die op de tractor en maaien een stuk land, ploegen ff ruim 15 ha. bouwen de schommel op, wieden onkruid of planten tomaatjes, punten boontjes, koken jam of appelmoes, wassen onze auto. Echt geweldig om mensen die je anders alleen op een verjaarsvisite tegenkomt nu een paar dagen van dichtbij mee te maken.

Is het leuk wonen?
Hudimesnil is niet heel groot maar het aantal inwoners groeit en er wordt en is al veel nieuwbouw geplaatst in het centrum. De school heeft 135 leerlingen, dat is veel voor een dorpje met 800 inwoners. Er is een supermarktje, een bar, een bakkerij, een goed lopende kapsalon, een nog in aanbouw zijn bungalow vakantiepark.

Er worden regelmatig etentjes georganiseerd in de feestzaal van Hudimesnil officiele aanvang 20.30 maar, dat = dus om 21.30 uur. Dan krijg je je voorgerechtje ongeveer, en tegen 2 of 3 uur ‘s nachts krijg je koffie na. Iets meer dus dan het drents kwartiertje. Iedereen heeft gewoon zijn kinderen mee, die blijven dus op tot in de kleine uurtjes.

In augustus is er hier “Hudimesnilse-feest”, niet in een tent maar in de openlucht, met een grote artiest/bekende artiest, (Manau- tribu de dana, was ook in NL een hitje http://www.youtube.com/watch?gl=US&v=zxWnKwlIfto ) dat trekt ontzettend veel bezoekers. Er is dan een soort dorpsgril-festijn en een rad van fortuin waar je een echt biggetje kunt winnen om zelf af te mesten.

Is er verder nog wat te beleven?
Ja, hier is veel te doen, we zitten vlakbij (12km) een stadje Granville waar veel gebeurd. Granville wordt ook wel het “monaco van het noorden” genoemd. Door de ligging, het is als een soort schiereiland en door alle activiteiten.

Deze regio is heel toeristisch, mooie stranden, je kunt vanuit granville naar de eilanden Jersey en Guernsey, dat is maar een klein uurtje met de boot. Of naar Chausey, dat de eigen eilanden-Archipel van Granville. Verder je een zeilstage doen, dus leren zeilen in een week, leuk voor kinderen of parachute springen, vliegen met zo’n ultralight ding met een motortje op rug. Golfen, paardrijden. kortom we hoeven ons niet te vervelen.
Dit weekend is er carnaval in Granville met zondag één van de grootste carnavalsoptocht van Europa.

Kunnen jullie het mensen aanraden om in het buitenland te gaan wonen?
Aan een ieder die serieus ervan “droomt” om naar het buitenland te verhuizen, tijdelijk of permanent, dan kunnen wij alleen maar zeggen: probeer het. Of maak een wereldreis, dat kan vooral heel goed als je nog geen kinderen hebt of als ze nog niet leerplichtig zijn. Anders wordt het wel iets lastiger, denk aan het zeilmeisje Laura Dekkers. Wij zelf hebben dat helaas nooit gedaan, wij kwamen er een beetje te laat achter dat we zoiets wel leuk vinden.(Tip: www.worldticketcenter.nl)

Nog meer Tips?
En wacht niet te lang, je kunt altijd weer terug keren naar NL en daar de draad weer oppikken. In sommige gevallen wellicht een illusie armer maar altijd een ervaring rijker. En sommige mensen blijven liever op hun honk, dat is ook prima, alle reizenden vinden het heerlijk om zo af en toe eens bij de honkvaste mensen terug op visite te gaan in Ruinerwold en weer helemaal op de hoogte te worden gebracht van het wel en wee in R’wold en omgeving.

Contact:
vankeulen@orange.fr

Eén gedachte over “Familie van Keulen in Frankrijk

  • 1 september 2015 om 13:04
    Permalink

    Yeah but my autos are gonna SUCK! I’m going to be late to the game, and there will be a bunch of ppl already there. I prboablly wont even get 2 autos.VA:F [1.9.8_1114]please wait…VA:F [1.9.8_1114](from 0 votes)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.