Familie Werners zet deuren bedrijf open

Diverse boerenbedrijven die producten leveren aan Albert Heijn zetten komende zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur de deuren open voor het publiek. In deze regio zijn dat de boerderijen van de familie Zantingh in Zuidwolde, de familie Werners in Ruinerwold en de familie Piel in Rouveen. De familie Werners heeft aan de Buitenhuizerweg 6 in Ruinerwold een melkveehouderij. Gasten kunnen een melkkoe melken, ponyrijden en er wordt een rondleiding gegeven. Tijdens de Open Dagen vertellen de boeren en telers het verhaal achter het product. Door middel van speurtochten en rondleidingen leren bezoekers bijvoorbeeld wat een kip eet, hoeveel eieren zij produceert en hoe ze leeft. Kinderen kunnen zich laten schminken en een origineel `boeren & telers’-diploma verdienen.

Albert Heijn organiseert in september bij zo’n 140 boeren en telers door het hele land Open Dagen. Alfred Levi, directeur Commercie bij Albert Heijn: ‘Het is voor veel mensen heel gewoon dat er elke dag verse en smaakvolle komkommers in de schappen liggen of kaas te koop is. Dit is mede te danken aan onze boeren en telers die daar elke dag hard voor werken. Met de Open Dagen willen wij laten zien waar de Hollandse verse producten van Albert Heijn nou eigenlijk vandaan komen. En dat in de vorm van een leuke dag voor jong en oud.’

Tijdens de Open Dagen vertellen de boeren en telers het verhaal achter het product. Vorig jaar werd de eerste editie van de Open Dagen bezocht door ruim 85.000 bezoekers. Op ah.nl/opendagen is te vinden welke andere boer of teler op welke dag de deuren openstelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.