Feest van de Geest

Beeldende Kunst en Monumentale Kerkarchitectuur in Midden en Zuid-Oost Drenthe

Voor de zevende keer wordt in het Hemelvaarts- en Pinksterweekend het Feest van de Geest gehouden. Dit unieke evenement is een samenwerking tussen kunstenaars en plaatselijke kerken. In deze twee weekenden openen 18 kerken in de wijde omgeving hun deuren om u te kunnen laten genieten van kunst in combinatie met kerkarchitectuur. De kunstenaars hebben zich in hun werk laten inspireren door het gebouw waar ze exposeren en door het thema: Vuur dat nooit meer dooft.

In de Hervormde kerk in Ruinerwold exposeert Yvonne Casander uit Havelte. In en rondom de Gereformeerde kerk in Berghuizen is het werk te zien van Gerda Elsenaar. De openingstijden voor de expositie in de deelnemende kerken zijn 29 mei t/m 1 juni en 6 t/m 9 juni van 12.00 – 17.00uur. De toegang is gratis.
Tijdens de openstelling zullen in beide kerken op diverse momenten de orgels worden bespeeld.

Meer informatie vindt u op de website: www.feestvandegeest.nl. Feest van de Geest wordt tweejaarlijks georganiseerd door de Protestantse Kerk in Nederland. Contactpersonen voor Ruinerwold: Tetsje Zijlstra (tel.481616 / tetsje@hetnet.nl) en voor Berghuizen Geke Steenstra (452089 / scriba.berghuizen@gmail.com).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.