Fitheidstest 65-plussers in Ruinerwold

7 november organiseert gemeente De Wolden een fitheidstest. Alle inwoners van Ruinerwold van 65 jaar en ouder hebben een uitnodiging ontvangen om mee te doen. Het dorpshuis de Buddingehof in Ruinerwold heeft in de ochtend en de middag de deuren open voor alle 65-plussers die geïnteresseerd zijn.

Wat wordt er getest?
Als het om gezondheid gaat, focussen we vaak op de ziekte, de gezondheidsklachten, de beperkingen. Gezondheid is echter veel meer dan dat. Het gaat ook over goed in je vel zitten, over omgaan met tegenslagen, over wonen, sociale contacten hebben en zinvol bezig zijn. De fitheidstest duurt ongeveer één uur en is speciaal voor 65-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid, bloeddruk en bloedsuiker.

Wie testen er?
Fit en Gezond in Ruinerwold wordt georganiseerd door de sportfunctionarissen van gemeente De Wolden i.s.m. Huisartsenpraktijk Ruinerwold, Noorderbreedte Fysiotherapie Ruinerwold en Welzijn De Wolden. Al deze specialisten zijn op 7 november aanwezig en kunnen waar nodig advies geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.