Fitheidstest Ruinerwold geslaagd

Ruim 70 inwoners van Ruinerwold van 65 jaar of ouder hebben woensdag 5 oktober 2016 mee gedaan aan een fitheidstest in M.F.C. Buddingehof. De fitheidstest maakt deel uit van het project Fit en Gezond in De Wolden. De test liet zien hoe fit en gezond de deelnemers zijn en wat ze kunnen doen om hun conditie te behouden of te verbeteren. Doel van de fitheidstest is senioren structureel te laten bewegen. Wethouder Mirjam Pauwels is enthousiast over het project en heeft zelf ook kunnen ervaren wat er van de deelnemers verwacht werd.

Wethouder Pauwels: “Deze fitheidstest biedt de mogelijkheid om onze oudere inwoners te ondersteunen bij het vinden van mogelijkheden om fit te blijven. We kunnen hen bijvoorbeeld doorverwijzen naar sportverenigingen, een extra sport- en spelgroep opzetten of een andere manier bedenken om hen buiten verenigingsverband te laten bewegen, aansluitend bij de mogelijkheden en wensen van henzelf. Bovendien biedt deze dag gelegenheid om te bekijken in hoeverre het huidige sportaanbod voldoet aan de behoeften van de doelgroep.”

De JOGG-studenten van De Wolden fungeerden samen met meerdere vrijwilligers als testleiders. Student Emiel de Jong: “Prachtig om alle verhalen te horen van de deelnemers, terwijl ze in een ontspannen sfeer laten zien wat ze kunnen.”

Vervolg

Na afloop van de test werden de testresultaten en de behoeftes van de deelnemers met deelnemer en adviseurs besproken. Iedereen kon zich vervolgens aanmelden voor het gratis beweegprogramma of werd doorverwezen naar het reguliere sportaanbod in de gemeente. Er hebben zich nu al 20 mensen aangemeld voor het vervolgtraject.

De fitheidstest wordt georganiseerd door de sportfunctionaris van gemeente De Wolden, in samenwerking met Icare, Stichting Welzijn, Fysiotherapie Ruinerwold, Stichting Sport en Beweeg, Care for Weight en huisartsenpraktijk Ruinerwold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.