Fraaie looptijden

Loopgroep Ruinerwold was vertegenwoordigd op de onlangs gehouden Midzomer Marathon in Diever. Het was mogelijk diverse afstanden te lopen, zoals de 10, 20, 30 km of de marathon. Zes leden van de Loopgroep Ruinerwold (LGR) verschenen aan de start, één op de marathon en vijf op de 30km.

Albert Godeke startte op de marathon, maar staakte de strijd na 32km. Op de 30km namen Merlijn Trouw en Erik Kuijer direct de kop in handen. De twee liepen samen tot 18km, op dat punt moest Trouw een stapje terug doen. Kuijer kon hetzelfde tempo blijven lopen. Na 25km versnelde hij nog in een poging om onder de 2uur te finishen. Dit lukte net niet, wel ging de tweede 15km sneller dan de eerste. Kuijer won afgetekend in 2:00:25, Merlijn Trouw finishte op 6 minuten en 33 seconden als tweede. Bulent Suvan completeerde het podium door als derde te finishen in 2:09:27.

Natascha Koestal deed het uitstekend in 2:42:31, Mick Lodder liep een goed ingedeelde race in 2:52:41.