Freek en Lyda stoppen met de eierautomaat

Mike Maatman en Priscilla Dekker nemen bedrijf over
Voor Freek Ekkelkamp (56) en zijn partner Lyda Roozeboom(53) uit Ruinerwold krijgt het leven een andere wending. Ze stoppen met de welkbekende en succesvolle eierautomaat en het rustpunt naast hun woning aan de Weidenweg. En gaan beiden een nieuwe uitdaging tegemoet.

Voor de klanten veranderd er feitelijk niets, want de het bedrijf wordt voortgezet door Mike Maatman en zijn vriendin Priscilla Dekker. Het pluimveebedrijf werd enkele jaren geleden al overgedaan aan dezelfde familie Maatman uit Oldeholtpade. Freek was vanaf dat moment als bedrijfsleider actief. Maar is daar nu ook mee gestopt. Vanaf deze week is het bedrijf in andere handen.

Het is een weloverwogen keuze om het bedrijf te verkopen vertelt Freek. ‘We zijn allebei de vijftig gepasseerd, hebben geen opvolgers en een dergelijk bedrijf runnen vergt veel tijd en energie’. De eierautomaat is zes dagen in de week geopend. Werkweken van zeventig tot tachtig uur waren heel normaal. Lyda: ‘Het was hard werken. Het stopt hier nooit. En dat geeft ook niet. We hebben dat altijd met passie gedaan. En daardoor iets moois weten op te bouwen. Maar er komt een moment dan wil je dat niet meer’. Ook het papierwerk en de strenge regelgeving in de pluimveebranche moet volgens beiden niet worden onderschat. In de vijfentwintig jaar dat ze actief waren is er veel veranderd in de pluimvee sector. ‘Maar we dragen het bedrijf met een goed gevoel over’. Zeker de eierautomaat was een groot succes. Dit werd twee jaar geleden uitgebreid met ’Het Rustpunt’. Zoals de naam al zegt een kapschuur naast de eierautomaat waar passanten even kunnen opsteken om een kopje koffie of iets anders te drinken.

Samen een nieuwe levensfase te doorlopen, ze kunnen er echt naar uit zien! Dat betekend niet dat ze op hun lauweren gaan rusten. In tegendeel zelfs. Lyda werkt al enige tijd in de zorg. En Freek gaat als heftruckchauffeur aan de slag. Ook de twee hondjes die de klanten van de eierautomaat altijd vrolijk verwelkomden verhuizen mee naar Koekange. Waar ze een woning hebben gekocht. Lyda: ‘Dit is toch ook een bepaalde vorm van ondernemerschap. We hadden er voor kunnen kiezen om nog tien jaar mee door te gaan. Maar we zijn er bewust uitgestapt. Freek: ‘Als ik nu ’s middags klaar ben met werken, dan ben ik ook echt vrij en kan ik andere dingen gaan doen’. Wat ze met al die vrije tijd gaan doen daarover maken ze zich niet druk. Freek lachend: ‘Nee yoh dat is straks zo ingevuld’.

Eén gedachte over “Freek en Lyda stoppen met de eierautomaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.