GAVC kampioen in Ruinerwold

7 juni 2014, 6 mei 2017 en 7 mei 2017. Het zijn zomaar wat memorabele data uit het regionale amateurvoetbal. Die laatste datum, daar keek de gehele bevolking van Grou al tijden naar uit. Er stond deze zondag voor GAVC veel op het spel.


Bij een puntverlies van DTD én Roden zou de Frieze ploeg bij een overwinning kampioen zijn. Statistisch gezien geen kans waar je een kapitaal op in wil zetten, maar de Friezen hadden geen keuze te geloven in de kansen. Ruinerwold was echter niet van plan mee te werken aan het kampioensfeest en ging dan ook prima van start. Ondanks dat GAVC enkele grote kansen miste, bleef Ruinerwold prima overeind. Nadat ondergetekende Ronald Kuurman bij een uit-bal lelijk aftroefde begon het duel voor Ruinerwold op gang te komen. De 1-0 kon simpelweg niet lang uitblijven. Na dik twintig minuten was het dan ook raak. Een voorzet van Kristian de Bruin kwam bij Jeroen v/d Berg terecht. De toekomstig Vitessenaar raakte de bal niet geweldig, maar bediende wel Bert de Boer. Berto dacht niet na en schoot de bal in stijl in de verste hoek: 1-0.

Ruinerwold kwam de eerste helft zonder verdere schade door en Koetsier maakte bijna zijn 100e doelpunt. Het had zomaar 2-0 kunnen staan, maar 1-2 was ook zeker geen rare ruststand geweest. In de tweede helft besefte GAVC dat het meer gas moest geven. Het drong Ruinerwold ver terug en de thuisploeg beperkte zich voornamelijk tot tegenhouden. Erg lang kon de gelijkmaker niet uitblijven en na een dik uur spelen was het dan ook raak. Kristian de Bruin liep in een enthousiast moment Andringa op de hakken en duwde deze tevens in de rug. Hoewel Kristian tot op zijn oude dag zal volhouden de tegenstander niet te hebben geraakt, was het een gemakkelijke beslissing voor de scheidsrechter: penalty. Andringa had al vele kansen gemist, zat niet in de wedstrijd en moest absoluut scoren. De spits bleef ijzig koel: 1-1.

GAVC rook bloed en zette door. Met nog één doelpunt zou het zo goed als kampioen zijn. Deze viel dan ook een kwartier voor tijd. Een geweldig schot van Max Hof zeilde vol in de kruising: 2-1. GAVC ontplofte en dit zouden ze niet meer weggeven. Ruinerwold begon zowaar te beseffen dat een nederlaag wel wat te veel van het goede zou zijn en herpakte zich. In de laatste tien minuten kreeg het nog enkele kleine kansen. Bert de Boer had naar verluid recht op een penalty, maar na een tijdje nadenken wilde de scheidsrechter hier niet aan.

Na 93 minuten voetbal klonk het eindsignaal en ontplofte de ploeg en supportersschare uit Grou. Van de topploegen in 2K speelt GAVC wellicht het leukste voetbal, waardoor de titel hen wel toekomt. Het zal het ongetwijfeld heel zwaar krijgen in de Eerste Klasse, maar het avontuur zal zeker mooi worden. GAVC heeft haar kans gegrepen, hoewel het zondagmiddag een kans tot een mooie pre-party in de kantine van Ruinerwold liet liggen.

Zondag alweer de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. De reis gaat naar Groningen, waar Ruinerwold afsluit tegen SC Stadspark. Met mooi weer op komst, is het zeker een aanrader om mee te reizen. Tot zondag.