Gebroeders Lucas nieuwe trainers KIOS 1

Met ingang van het nieuwe seizoen 2018/2019 is KIOS erin geslaagd om een opvolger te vinden voor de huidige trainer, Rob Verra. Christian Lucas zal vanaf augustus dit jaar het stokje overnemen en wordt daarbij gesteund door zijn oudere broer Haralt Lucas. Beide zullen de trainingen voor de selectie verzorgen en Christian neemt ook de coachende rol voor KIOS 1 op zich.

Christian Lucas is bekend met KIOS vanuit zijn vorige termijn bij de club. Hij heeft 2 jaar lang de leiding gehad over KIOS 2, waar hij samen met Adri Kok toen de verantwoordelijkheid had voor de selectie. In zijn jongere jaren speelde Christian op hoofdklasse niveau in de junioren, waarmee hij destijds ook Nederlands kampioen is geworden. Dit seizoen speelt Christian zijn wedstrijden voor DOS ’46 en geeft hij training aan de junioren van de korfbalvereniging uit Apeldoorn, waar hij ook woonachtig is.

Zijn oudere broer Haralt kennen de meeste van de tijd dat hij speelde in DOS ’46 1, waarmee hij ook diverse prijzen in de wacht heeft gesleept. Daarna is hij een aantal jaar assistent trainer geweest voor de hoofdmacht uit Nijeveen. Haralt speelt dit seizoen samen met broer Christian zijn wedstrijden bij de rood/zwarten in Nijeveen.

Beide mannen hadden zin in een nieuwe uitdaging en kwamen sinds kort in aanraking met KIOS, welke op zoek was naar een nieuwe trainer. De gebroeders Lucas kennen de club goed, hebben er een thuisgevoel bij en zien het zeker zitten in de huidige selectie, welke ook volgend seizoen nagenoeg compleet blijft. Ze willen daarmee verder bouwen en de spelers door laten ontwikkelen.

Met de komst van beide mannen is de staf nog niet helemaal rond voor de selectie. De technische commissie is momenteel druk bezig met het vinden van een trainer/coach voor KIOS 2.

KIOS is verheugd met de komst van de gebroeders Lucas en wensen beide veel succes en plezier bij de korfbalclub uit Ruinerwold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.