Gedenksteen omgekomen bemanningsleden onthult

Op 29 december 1943 is de Halifax Mk II JD314 bommenwerper neergeschoten door een Duitse nachtjager. Alle zeven bemanningsleden zijn hierbij om het leven gekomen. De crash vond plaats op een graslandperceel aan de noordgrens van de voormalige gemeente Ruinerwold, nabij de Havelterweg. Zes van de slachtoffers zijn begraven op algemene begraafplaats te Ruinerwold. Het zevende lichaam is destijds op last van de aanwezige Duitsers begraven op de locatie van de crash.

Het bestuur van de Stichting Historie van Ruinerwold wil betrokkenen en overige geïnteresseerden wijzen op de relatie tussen de locatie, waar het vliegtuig in 1943 is neergestort en de algemene begraafplaats, waar destijds zes van de zeven bemanningsleden zijn begraven. Dit gebeurt door het plaatsen van een gedenksteen aan De Hardenweg.

Op 3 mei 2017 om 14.30 uur zal de gedenksteen worden onthuld door mevrouw Patricia Anne Newby en de heer Paul Skelly, familieleden van één van de omgekomen bemanningsleden.

Voor de onthulling is een aantal mensen uitgenodigd, maar ook de inwoners van Ruinerwold en andere belangstellenden worden hierbij in de gelegenheid gesteld om ook aanwezig te zijn.
Tussen 13.30 en 14.30 uur is er ontvangst met een kop koffie of thee nabij het monument aan de Hardenweg . Voor en na de onthulling zullen enkele toespraken worden gehouden.
Uw aanwezigheid wordt bijzonder op prijs gesteld.

Namens het bestuur van de Stichting Historie van Ruinerwold,
De werkgroep.