Gedichtenavond culturele commissie Vrouwen van Nu

culturele commissie1Op 18 februari kwamen de Vrouwen van Nu bijeen in zaal De Klok met 53 leden en één gast voor de gedichtenavond georganiseerd door de Culturele Commissie. Er waren 21 gedichten ingeleverd en de oud-leden Hilly Alberts en Marlène ten Feld speelden een prominente rol, omdat dit de laatste keer was dat zij bij de organisatie aanwezig waren. Tijdens de onlangs gehouden jaarvergadering traden zij af als lid van de Culturele Commissie na resp. 3 en 6 jaar. Wij ontvingen advies van gast Dhr. Sietze van der Pol.

Na de opening door voorzitter Lammy Stevens nam Marlène ten Feld het woord en gaf uitleg over gedichten en rijm. Hilly Alberts droeg vervolgens het gedicht ‘Commissies’ voor. Toen was de beurt aan Zwaantje Benak die de spits af mocht bijten, waarna er nog twintig mooie voordrachten volgden.

Het tweede gedeelte van de avond was er een literaire quiz en de dames van de winnende tafel werden beloond met een passende prijs. Aan het einde van de avond gaf Dhr. Van der Pol de gedichtenavond in het kort weer en merkte op dat er een variatie aan zelfgemaakte en bestaande gedichten was voorgedragen en dat alle aspecten van het leven aan bod waren gekomen. Het waren vrolijke gedichten, gedichten over de Vrouwen van Nu, over de natuur, over vroeger, maar ook gedichten over dood en lijden. Men droeg zowel in het Nederlands als in het Drents voor. Bij voldoende belangstelling zal er later een bundel van deze gedichten verschijnen.

Tot slot droeg Gré Lubbinge een gedicht voor van Marga Kool en sloot Marlène ten Feld de avond. Sietze van der Pol ontving een cadeaubon voor zijn inspanningen en advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.