Geen echte winter meer te verwachten


Update weersvoorspelling Ruinerwoldse amateur weerman Kwassie

Ik kreeg de laatste dagen geregeld de vraag of we binnenkort nog winter zullen krijgen, en het leek er in eerste instantie op dat we vanaf 21 januari wat sneeuw zouden krijgen, maar die kans is zeer klein. Wel is er enige nachtvorst, vanaf 15 januari te verwachten, met een temperatuur van ca. -6 gr. Ik hoop binnenkort meer duidelijkheid te kunnen geven voor februari. Hieronder een herhaling van mijn voorspelling, welke nog steeds actueel is.

Winterverwachting ‘11/’12 opgesteld op 17 Oktober 2011

Bij mijn laatste voorbeschouwing op 30 sept. op ruinerwold.info, voor komend winter, kopte ik met de prikkelende zin dat er een kans is op de koudste winter van de afgelopen 15 jaar. Hiervoor kreeg ik van diverse mensen de wind van voren, want afgelopen maanden voorspelde ik steevast een zacht winter. Zoals bijna iedereen inmiddels heeft vernomen, voorspellen een paar Engelsen (stond half sept. al in Engelse media) een heel koude winter (in Engeland) met een temperatuur welke wel kan dalen tot -23. Inmiddels geloven velen al dat het ook hier -23 wordt en zo zie je maar weer dat zo,n bericht heel gemakkelijk een eigen leven gaat leiden.

Wat ik verwacht voor komende winter is alles behalve kou. Hooguit is er een scherpe temperatuurdaling te verwachten rond de Nov./Dec maandwisseling,met een Noordelijke hoge druk en een Zuidelijk laag boven Frankrijk. Maar dat het richting de jaarwisseling nog steeds koud zal zijn blijft hangen op een kans van 25%. Dec. Jan. en Febr. zal ca. 0.7 to 1,6 gr. te warm verlopen, t.o.v. de afgelopen winters, en zelfs zonnig en droog zijn.
Wat trouwens een zeer goede graadmeter voor een streng winter is, is een scherpe temp. daling in de laatste 10 dagen van Oktober, en die zit er niet aan te komen.

Kwassie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.