Geen hulpmiddelen meer voor mensen verzekerd bij Zilveren Kruis

Beste mensen, Vanaf 1 januari 2021 mogen wij geen hulpmiddelen meer afleveren aan de mensen die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis. Dit betekent dat incontinentie materialen, diabeteszorg producten, drinkvoedingen, stomazorg en verbandmaterialen niet meer geleverd mogen worden. Lange tijd was er nog hoop dat deze verandering niet zou doorgaan, maar in december heeft Zilveren Kruis besloten alleen met grote partijen een contract af te willen sluiten.

Nadrukkelijk willen we nog melden dat alle medicijnen wel gewoon via de apotheekhoudende praktijk geleverd kunnen worden. We hebben gehoord dat sommige hulpmiddelenleveranciers dit ook willen overnemen. Wij hopen dat u de (herhaal)medicatie via onze apotheek wilt blijven halen, zodat wij het overzicht kunnen houden en de persoonlijke zorg optimaal kunnen blijven leveren.
We willen u erop wijzen dat de verzekeringsvoorwaarden verschillen per zorgverzekeraar. Mocht u overwegen van zorgverzekeraar te wisselen, dan moet u dit voor 31 december 2020 doorgeven aan de zorgverzekeraar. U hebt dan tot 1 februari 2021 de tijd om u aan te melden bij een andere zorgverzekeraar. Let u bij het afsluiten op de verschillen in premie, maar ook op de voorwaarden met betrekking tot beperking in vrije keus tussen zorgverleners en voorwaarden voor levering van medicijnen en hulpmiddelen.
We wensen u allen, ondanks alles, fijne feestdagen en een gezond 2021.
Vriendelijke groet,
Ingrid van Calker, Herbert Barkema en alle medewerkers van huisartsenpraktijk Ruinerwold

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.