Onvervalste derby eindigt in gelijkspel

In Ruinerwold vandaag de derby tegen Wacker-van Dijk uit de Wijk. Vooraf al aangemerkt als een kraker van jewelste, welnu de bezoekers kregen waar voor hun geld. In de eerste helft ging was er sprake van een gelijkopgaande strijd met kansjes voor beide ploegen. Ruinerwold kreeg de beste kansen voor de openingstreffer maar zowel Marcus Koetsier als Mark de Leeuw hadden het vizier nog niet op scherp. De best kans kwam toen Jeroen van der Berg het strafschopgebied binnen slalomde en de bal teruglegde op Jeroen Bakker maar de aanvoerder treuzelde even en gaf de verdediging van Wacker-van Dijk de kans te ruimen.

Jammer genoeg blesseerde Jeroen van der Berg zich bij deze actie en moest zich laten vervangen door Paul Smit. Ook Sebastiaan Tsirakos moest al vlot afhaken met een liesblessure. In de 21e min. dook Paul Smit alleen voor de keeper maar deze wist ten koste van een hoekschop te redden. 10 min. later drong Rik de Wit door in het strafschopgebied van Wacker-van Dijk maar wist spits Marcus Koetsier niet te bereiken. Aan de andere kant benutte Wacker-van Dijk vlak voor rust wel een kans, onvoldoende ingrijpen van de verdediging van Ruinerwold leverde een scherpe voorzet op van Wacker-van Dijk, die door de spits werd binnengewerkt (0 – 1).

Na de thee trok Ruinerwold direct ten aanval en zette Wacker-van Dijk onder zware druk en creëerde volop kansen: Paul Smit in de 55e min. een klein kansje, een corner van Jeroen Bakker werd door Mark Brinkman net naast gekopt en Kevin Loof schoof de bal op aangeven Marcus Koetsier op de buitenkant van de paal. Wacker-van Dijk kwam nauwelijks meer aan voetballen toe en roeide alle ballen wild naar voren of buiten het speelveld. Toch werden de bezoekers nog een keer gevaarlijk toen een scherpe voorzet over doelman Mathieu Keizer heen zeilde, maar Mark Brinkman kopte bal uit de doelmond. Ruinerwold bleef aandringen en kreeg toch weer goede kansen: een voorzet van Jeroen Bakker werd door Paul Smid doorgekopt maar Rik de Wit kopte over. Ook Marcus Koetsier kreeg nog een mogelijkheid maar slaagde er niet in te scoren. Paul Smid kreeg nog een kansje die niet meer opleverde dan een corner. Kevin Loof produceerde een scherpe bal die door de verdediging van Wacker -van Dijk opnieuw tot corner werd gekopt maar deze leverde niets op.

Ruim in blessuretijd kreeg Ruinerwold toch waar het recht op had. Een voorzet werd doorgekopt door Marcus Koetsier en Paul Smid kopte met bal met al zijn ervaring slim over de Wacker-goalie in het doel (1 – 1). bekijk hier verslag TV Drenthe

Opstelling Ruinerwold:

Doel: Matthieu Keizer
Verdediging: Sebastiaan Tsirakos (26e min. Marnix Brand), Rik de Wit, Mark Brinkman en Nick Bos.
Middenveld: Mark de Leeuw, Wietse Wagenaar, Jeroen Bakker (80e min. Sander van Berkum) en Kevin Loof.
Aanval: Marcus Koetsier en Jeroen van der Berg (16e min. Paul Smid)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.