Gelijkspel bij OWK – KIOS

Vandaag stond er voor KIOS een echte kraker op het programma tegen een tegenstander waar KIOS het altijd lastig tegen heeft. Beide teams zijn elke ontmoeting erg aan elkaar gewaagd en kennen elkaar door en door. En als je dan ook nog in de nieuwe sporthal van de gastheren moet weet je dat je een lastige middag gaat krijgen. OWK, spelend in zaal in Leek, tegen KIOS staat garant voor spanning en bleek ook zo.

De nieuwe sporthal met een houten vloer is voor de Spekbraanders gewoon lastig. De ondergrond is wat gladder, waardoor je wat minder grip hebt. Hier moet ieder team altijd aan wennen als je er zelf nooit op speelt, zoals in Ruinerwold. Mede hierdoor kwam KIOS wat traag op gang, maar wist wel de wedstrijd te openen door middel van een afstandsschot van Martijn Ziel. OWK pareerde dit, waardoor het na 4 minuten 1-1 stond. Het was telkens KIOS dat leiding wist te nemen, maar OWK wist iedere keer mee te scoren. Tot 3-3. Toen nam OWK het heft in handen en zorgde met een 5-3 voorsprong voor het eerste gaatje. Martijn Ziel kwam na een sprongduel ongelukkig terecht op de voet van zijn directe tegenstander, ging daardoor door de enkel waar ook meteen de wedstrijd voor hem eindigde. Daan Voest kwam 9 minuten korfballen binnen de lijnen voor hem. KIOS was verdedigend niet gefocust. Hier maakte OWK dankbaar gebruik van. Met 7-3, 8-4, 9-5 kon KIOS voor geen mogelijkheid dichterbij de thuisclub komen. Het zorgde voor wat meer hectiek binnen de Spekbraanders. Er moest meer op de zwakte punten van OWK gespeeld worden. Dit werkte en resulteerde dat het 2 punten in liep, 9-7. Vlak voor rust kreeg het de kans op 14-11 om tot 1 punt te komen. KIOS miste een strafworp op dat moment (het miste in totaal 3 strafworpen, ontzettend dom) veroverde OWK de bal, peerde deze naar het ander vak en scoorde ook nog. Dan sta je zo ineens met 3 verschil (10-7) achter. Balen.

Na een paar liter water in de rust naar binnen te hebben gewerkt, moest KIOS nog nadrukkelijker op de pijnpunten van OWK spelen. Dit probeerde het ook. KIOS kwam gelijk tot 10-8 en het meteen was het weer een wedstrijd. OWK gaf de leiding niet uit handen, maar voelde dat KIOS sterker werd. KIOS was de bovenliggende partij. Verdedigend had KIOS het onder controle, aanvallend creëerde het veel kansen. Maar zoals KIOS soms wel eens heeft, maakte het die kansen niet af. Korfbal heeft een tijd climax, dat zorgt altijd voor spanning als het verschil in scores niet zo groot is. Ook in Leek was dit het geval. KIOS drong aan, maar nog niet door. Via 11-8, 12-9, 13-10 had OWK wel een voorsprong, maar je bleef aan alles voelen dat KIOS dichterbij kwam. Op 14-11 gebeurde dit ook. KIOS kwam met 14-12 en 14-13 weer akelig dichtbij. Het had vele kansen, maar kon gewoon niet afronden. Op 15-13 dacht OWK het beslissende gaatje weer te hebben gemaakt, maar KIOS gaf niet op. Gelijk zorgde het 2 minuten voor tijd voor de 15-14. Beide teams gingen niet goed om met de laatste minuten. OWK sloeg bij het uitverdedigen steeds door op de handen van KIOS. De scheidsrechter bestrafte dit steeds niet, omdat het overtredingen zijn die op ‘ het randje’ zijn. 10 seconden voor tijd flikte OWK het weer bij het uitverdedigen en was de scheidstrechter er eindelijk klaar mee. Hij gaf direct een strafworp in het andere vak aan KIOS. Ik weet niet of dit officieel reglementair is, maar zo weet je wel gelijk het hele team dat dit doet te bestraffen. En dit kwam OWK duur te staan. Ronald Wagter maakte koelbloedig de strafworp af (ga er maar aan staan), de scheids floot gelijk af en zodoende eindigde de wedstrijd in 15-15. Bizar, maar wel leuk. Voor ons dan.

Voor KIOS scoorde: Luco Zantinge en Janita Zantinge beide 3x, Ronald Wagter, Daan Voest en Daniek v.d. Wal allen 2x, Judith Nijdam, Frank Wagter en Martijn Ziel allen 1x