Geslaagde fitheidstest in Ruinerwold

Het was gezellig druk dinsdag 11 december in M.F.C. Buddingehof te Ruinerwold. Er deden maar liefst 80 belangstellenden mee aan de fitheidstest die door de sportfunctionaris van gemeente De Wolden i.s.m. Fysiotherapie Ruinerwold, Stichting Welzijn De Wolden en Icare is georganiseerd.

Middels diverse medische en fysieke testen hebben de deelnemers een indruk gekregen van hun fitheid. Deze testen werden begeleid door bovenstaande professionals, Buurtzorg, vrijwilligers en studenten van Landstede uit Zwolle. Er werd onder andere BMI, suikerwaardes, conditie, lenigheid, kracht en coördinatie gemeten.
Na afloop van de test werden de testresultaten en de behoeftes van de deelnemers met de adviseurs besproken. Ook een diëtist was aanwezig om de deelnemers te informeren over een gezonde leefstijl en gaf waar nodig voedingsadvies. De adviseurs keken welk sport- en beweegaanbod aansluit op de wensen en mogelijkheden van de deelnemer. In de sporthal was er veel belangstelling voor het obstakel parcours dat zich richtte op het voorkomen van vallen. In het voorjaar zal de valpreventiecursus bij voldoende aanmeldingen starten in Ruinerwold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.