Gezocht: enthousiaste vrijwilligster voor het dreumesuurtje.

Wat zijn dreumesuurtjes? Dreumesuurtjes zijn gezellige bijeenkomsten voor dreumesen van één tot twee jaar én hun ouders of verzorgers in de bibliotheek. Tijdens deze bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan voorlezen en aan boeken voor kinderen van deze leeftijd. Veel (voor)lezen is voor een kind heel belangrijk. Het stimuleert de taalontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. De bijeenkomsten worden verzorgd door een leidster die daar speciaal voor is opgeleid.
De dreumesuurtjes worden eenmaal per maand gehouden van september tot en met mei, behalve in december. In Ruinerwold zijn drie groepen. De dreumesuurtjes maken onderdeel uit van Boekenpret, een leesbevorderingsproject voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

Wat zoeken wij?
Een enthousiaste vrijwillig(st)er die de dreumesleidster wil ondersteunen op één donderdagochtend per maand. Dit komt neer op koffie/thee zetten, voor de ouders koffie en voor de dreumesen ranja schenken, opruimen, eventueel meehelpen met knutselen en boekjes uitlenen. Je kindje (baby, dreumes, peuter) meenemen is geen bezwaar.

Geïnteresseerd?
Ben jij die jonge moeder, voorleesoma of actieve vader die ons wil helpen? Laat het weten! Of ken je iemand die dit heel leuk zou vinden? Geef het door!
Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen met Jeanet Drent, coördinator Boekenpret (tel.nr. 491875), in de bibliotheek Ruinerwold of via info@bibliotheekruinerwold.nl o.v.v. dreumesuurtje. Eerst een keer een dreumesuurtje bijwonen? Dat kan ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.