Gezonde avond bij Vrouwen van Nu Oosteinde

006Op 18 november kwamen een grote groep Vrouwen van Nu bij elkaar in Café Oosteinde. Mw. Gerda Haan uit Ees was de gastspreekster van vanavond. Zij is gediplomeerd gewichtsconsulente en heeft een eigen praktijk voor Voedingsadvies en Gewichtsbeheersing. Ze begeleidt gezonde mensen met overgewicht. Daarnaast is ze ook parttime kok in een verzorgingshuis en geeft ze workshops gezond en lekker koken. We weten allemaal wel dat overgewicht een welvaartsziekte is. Er is veel aanbod en er zijn veel kant en klare produkten te verkrijgen.

Ook eten door emoties komt veel voor en natuurlijk moeten we met zijn allen veel meer bewegen. Gerda laat ons ook nog even zien hoeveel calorieën er in verschillende voedingsmiddelen zitten. Met het oog op de feestdagen blijkt dat een stukje gevulde speculaas en een appelflap wel echte dikmakers zijn. Gerda geeft nog wat tips hoe we toch deze dagen wat bewuster door kunnen komen.
021
In Het tweede deel van de avond gaan we in groepen zelf gezonde hapjes klaarmaken. Gerda deelt de recepten uit en legt uit wat de bedoeling is. Aan het eind van de avond staat er op iedere tafel een etagère gevuld met kleurrijke en natuurlijk hele gezonde hapjes. Soms net op een andere manier klaargemaakt dan we gewend zijn! Een prachtig gezicht en dat ze ook nog lekker smaken blijkt ook al snel genoeg. De recepten krijgen we allemaal mee naar huis en Gerda wordt hartelijk bedankt voor deze interessante en leuke avond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.