Glasvezel De Wolden

Dorpsbelangen vereniging Ruinerwold Berghuizen wil graag elke inwoner die zich nog niet heeft aangemeld met een intentieverklaring voor Glasvezel De Wolden nog graag attenderen dat u zich nog steeds kan aanmelden. Glasvezel De Wolden is een bewonersinitiatief dat glasvezel in de hele gemeente De Wolden wil aanleggen. Het doel is iedereen die dat wil aan te sluiten. Van de huizen en bedrijven in de kernen tot en met de verst afgelegen vakantieparken, campings en boerderijen.

Iedereen die nu, vanaf het begin, meteen meedoet betaalt géén aansluitkosten wanneer we gaan aanleggen! Het aanmeldingen uit Ruinerwold, Berghuizen en omgeving blijft een beetje achter bij de andere kernen van onze gemeente. Deze unieke kans mogen we niet aan ons voorbij laten gaan. Misschien heeft u de gedachte dat uw gebruik van internet snel genoeg is en u daarom nog niet heeft aangemeld raden we u het toch aan om u alsnog aan te melden.

Waarom glasvezel?
Een netwerk van de gemeenschap, zonder winstoogmerk. Voor alle inwoners, bedrijven, scholen en instellingen van De Wolden. Glasvezel is de snelste verbinding die nu verkrijgbaar is. De snelheid kan onbeperkt vergroot worden wanneer dat nodig is, zonder dat daarvoor de kabels hoeven worden vervangen.

Een snel glasvezelnetwerk houdt niet alleen bedrijven in De Wolden, het zal ook het vestigingsklimaat positief beïnvloeden. Agrarische toepassingen, online back-up en werken ’in de cloud’ zijn al beschikbaar en hebben snel internet nodig. Voor een economisch gezonde gemeente is glasvezel onmisbaar.

Tablet, smartphone, thermostaat, cv-ketel, televisie, zorg op afstand, beveiligingsinstallatie etc; vragen om een meegroeiende internet verbinding. Alleen een glasvezelverbinding kan deze groei aan. Door nu een supersnel netwerk aan te leggen zorgen we samen dat De Wolden voor jong en oud een interessante woonplek is en blijft!

Toerisme is een belangrijke economische sector in De Wolden. Gasten vinden het heerlijk om in onze gemeente van de natuur te komen genieten, maar al die toeristen willen ook graag een goede internet verbinding: om ervaringen en foto’s te delen, om informatie over de omgeving op te zoeken, om een reservering te maken en om op een regenachtige dag een film te kijken.

Een eigen glasvezelnetwerk maakt het mogelijk mensen lokaal te verbinden, zoals door het plaatselijk uitzenden van gebeurtenissen via internet. U kunt hierbij denken aan een sportwedstrijd, een verslag van het dorpsfeest, een kerkdienst of een optreden van de plaatselijke toneelvereniging.
Scholen kunnen niet meer zonder internet. Toetsen, werkstukken maken, digitaal lesmateriaal, leerling-volgsystemen; voor alles is een snelle internetverbinding nodig. Modern onderwijs kan niet zonder snel internet en De Wolden kan niet zonder modern onderwijs.

Van jong tot oud: in iedere levensfase zijn toepassingen die internet gebruiken steeds belangrijker. Om De Wolden aantrekkelijk te houden voor alle leeftijdscategorieën moeten wij nu samen een toekomstbestendige keuze maken. De overheid gaat het niet doen. Commerciële partijen pas over jaren en hooguit gedeeltelijk. Voor een sociale en gezonde gemeenschap van De Wolden doen wij het zelf. Nu. Samen!
Wij, dorpsbelangen, doen hierbij nog een beroep op alle inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, meld u aan, nu kan het nog. Straks is het te laat.

Via internet:
Ga naar https://glasvezeldewolden.nl/
Of vul onderstaand kaartje in en lever deze in bij Opoes Erfenis, Dorpshuis Buddingehof.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.