Goed nieuws voor schaatsliefhebbers

De weersontwikkeling is voorlopig goed nieuws voor de schaatsliefhebbers. Het witte landschap is gunstig voor ijs. Hoe komt dat in Ruinerwold? Daar leert een snelle blik dat het ijs nog niet best is. Door de harde wind is er een soort van nadelig gerimpeld ijs ontstaan op dit moment. De komende dagen blijft het vriezen.

Woensdag 10 februari: Verscherping van de kou
Woensdagochtend vriest het landinwaarts flink. Op veel plaatsen is sprake van strenge vorst. Ook in de middag komt de temperatuur niet boven nul. De bewolking breekt regelmatig en dus zien we de zon zo nu en dan. De oostelijke wind waait zwak tot matig.

Donderdag 11 februari: Koud
Na een nacht met matige tot lokaal strenge vorst, komt overdag de temperatuur niet boven nul uit. Een echte winterdag dus waarbij ook de zon van tijd tot tijd tevoorschijn komt.

Vrijdag 12 februari: Weinig verandering
Ook vrijdag is het volop winter. Na een koude nacht met strenge tot misschien wel zeer strenge vorst, komt de temperatuur in de middag opnieuw niet boven nul. Zon en enkele wolkenvelden wisselen elkaar af en er staat niet heel veel wind.

Zaterdag 13 februari: Koud weekend
Ook in het weekend is het en blijft het koud. Boven het nog altijd aanwezige sneeuwdek vriest het in de nacht streng tot zeer streng en ook overdag blijft het licht vriezen. Met een regelmatig doorbrekende zon is het overdag vriendelijk winterweer.

Zondag 14 februari: Ook zondag koud
Zondag lijkt het weer sterk op dat van de zaterdag. Een echte winterdag dus.

Hogedruk ten noorden van ons
De luchtdruk ten noorden van ons land blijft ook volgende week hoog. Met een wind vanaf het koude en besneeuwde continent, weet de winter dan ook van geen wijken. Overdag tipt de temperatuur misschien een keer even nul graden aan, in de nachten blijft het flink vriezen. bron weerplaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.