Goede eerste helft basis voor overwinning

Zondag 26 febr. 2012 Veno – Ruinerwold

Ruinerwold kon vanmiddag na een aantal afgelastingen vanwege de winter weer eens aan de bak. In Vollenhove was Veno de tegenstander. Een ploeg die in het verleden Ruinerwold veel hoofdbrekens kostte. Ook in deze wedstrijd was dat weer eens het geval. Ruinerwold begon bijzonder sterk, met goede aanvallen werd de tegenstander bestookt. Al na 10 minuten moest de goalie van Veno zich inspannen toen Mark Brinkman van afstand op het doel schoot en Marcus Koetsier de rebound voor zijn rekening nam; in beide situaties had de doelman het geluk aan zijn zijde. Nadat Jeroen van de Berg nog een kopbal op de paal had gemikt was het in de 26e minuut wel raak Kevin Loof bracht de bal in het 16-metergebied en na goed doorzetten van Marcus Koetsier kon Jeroen van den Berg binnentikken (0 – 1).

Drie minuten later was het weer raak: een voorzet van Marcus Koetsier werd door Jeroen van den Berg droog binnengeschoten (0 – 2). Direct daarna stond ook de 0 – 3 op het scorebord: een voorzet op maat van de meeopgekomen Rik de Wit werd door Marcus Koetsier fraai binnengekopt. Ruinerwold kreeg nog kans op meer door Jeroen van den Berg en Rik de Wit , de inzet van de laatste kon door de doelman nog net tot corner werden verwerkt.
Na de thee kwam Veno als herboren uit de kleedkamer: binnen een minuut werd het 1 – 3 en tien minuten later zelfs 2 – 3. In beide gevallen door laks optreden van de Ruinerwold-defensie. Veno bleef aanvallen en Ruinerwold werd in de verdediging gedrongen.
Ruinerwold kreeg middels counters nog een aantal goede kansen die niet werden benut waardoor Veno in de wedstrijd bleef. De scheidrechter van dienst stuurde nog wel een Veno-speler en Sander van Berkum van Ruinerwold van het veld toen beide heren het met elkaar aan de stok kregen. Er ontstond toe veel ruimte op het veld maar geen van beide partijen wist hiervan te profiteren. Eindstand derhalve 2 – 3 in het voordeel van Ruinerwold wat hiermee belangrijke punten pakt in de strijd om de bovenste plaatsen.