Goede overwinning KIOS, ondanks veel gemiste kansen.

Afgelopen zondag moest het vlaggenschip van KIOS aantreden tegen Wez Handich. Een zeer bekende tegenstander voor KIOS. Elk seizoen, zowel zaal als veld komen deze ploegen elkaar tegen. De ploegen kennen elkaar door en door. Gezien de stand was op voorhand al te zeggen dat dit een belangrijke wedstrijd zou zijn.

Wie wint kan naar boven kijken, wie verliest moet naar onderen kijken. KIOS wil het onnodige verlies van vorige week snel weg poetsen en aansluiting houden met de ploegen bovenin. Helaas begon de dag niet fantastisch, 1 van de auto’s kreeg pech. Maar door een snelle auto wissel kon de rest van de Ensing equipe ook richting Rottevalle afreizen.

KIOS begon de wedstrijd in de volgende opstelling. Aanval: Janneke Lucas, Lisanne Koster, Ramon Karsten en Martijn Ziel. Verdediging: Janita Zantinge, Marlissa Noord, Rogier Nijdam en Danni Dingste. De spekbraanders begonnen de wedstrijd goed. Het spel was dynamisch en er zat veel tempo in, ondanks dat Wez Handich veel druk gaf. Het eerste gat werd al snel geslagen door doelpunten van Martijn en Marlissa, 1-3. Het gat van 2 werd al snel uitgebreid naar 4 doelpunten 2-6. Al snel was bekend dat KIOS veel rebound overwicht had en hierdoor veel kon herhalen. Helaas gingen de opgelegde kansen er niet in. Hierdoor kwam Wez Handich weer dichter bij 5-7, 6-8. Gelukkig kon KIOS op tijd de korf weer vinden en voor de rust een gat maken van 4 doelpunten, 7-11.
In de rust melde Adri dat het spel prima was alleen we hadden de wedstrijd al lang in het slot kunnen gooien door de 100% kansen af te maken. Dit was dan ook het advies voor de 2de helft. Snel het gat vergroten zodat Wez Handich weet dat er niks meer te halen valt.

In het begin de 2de helft kan KIOS het gat niet groter maken. Gelukkig wel behouden. 8-12, 9-13. Hierna ging KIOS de kansen beter afronden en verdedigend stond het als een huis. Na 10 minuten was het eerste gat van 6 gemaakt. 10-16. KIOS was op alle fronten de betere vandaag. Bleef rustig door spelen, ook al gaf Wez Handich zich niet gewonnen. Met nog 10 minuten op de klok had KIOS een gat van 8 punten en was de wedstrijd gespeeld. KIOS speelde dat laatste minuten zorgvuldig uit. Op dat moment kwamen Ineke en Frank in het veld voor Danny en Janita. De eindstand werd uiteindelijk 13-22.
Een goede en belangrijke overwinning van KIOS. Volgende week speelt KIOS zaterdag 3 oktober thuis tegen Amicitia uit Vriezenveen om half 5. Een lastige tegenstander die 2 punten meer heeft als KIOS. Wil KIOS boven in blijven mee doen dan zal er gewonnen moeten worden.
Doelpuntenmakers: Ramon en Martijn 5 maal, Janita 4 maal, Rogier 3 maal, Marlissa en Danny 2 maal, Lisanne 1 maal.