Graafwerkzaamheden Dijkhuizen alweer een week stil

De zoveelste tegenslag voor ondernemers, aanwonenden, en aannemer Faber. De eerste planning was dat de werkzaamheden voor de bouwvak vakantie klaar zouden zijn. Maar door de vele regenval wat enkele weken aanhield, en de vele onvoorziene problemen is dat bij lange na niet gehaald. Na de oldtimerdag zijn de werkzaamheden hervat, en de gang zat er mooi in, tot ze vorige week woensdag ter hoogte van cafetaria ‘t Wold
op een hoofd gasleiding stuiten. Deze bleek anders te liggen dan voorzien, er zijn meerdere oplossingen mogelijk, maar het kan ook maar zo zijn dat een heel groot gedeelte van Ruinerwold zonder gas komt te zitten. Met alle gevolgen van dien. Als ondernemers hier aan Dijkhuizen zijn we er inmiddels mooi flauw van. Er is een bedrijf hier weken aan het pijlen geweest. Om alle leidingwerk in kaart te brengen. En dan vraag je hoe kan dat nou dan toch ? Krijg je het antwoord ach, we dachten dat ze er wel onderdoor konden. Nou daar kun je wat mee, we dachten…… Hallo wakker worden, het is jullie werk! Hallo jullie krijgen daar euro’s voor. Hallo hallo…..

Kijk je moet je voorstellen. Er wordt nog wel eens aan mij gevraagd. Heb je daar nou veel schade van? Nou vergelijk het hier maar mee. Stel je werkgever komt naar je toe met het volgende voorstel.

Kijk Piet, ik heb een voorstel. Je mag het aankomende halve jaar wat minder hard werken, maar je moet wel de gehele werkdag aanwezig zijn. En hou er ook nog even rekening mee dat er weken zijn dat we bijna niet te bevoorraad zijn, en er chauffeurs weer weg rijden omdat ze denken dat ze niet bij ons bedrijf kunt komen. Met als gevolg dat je klanten moet uitleggen dat hun bestelde product er niet is omdat de vrachtwagen ongerichte zaken weer retour is gegaan. O ja nog wat, je moet met onze transportkarren door het zand rijden, en vele meters met kratten moet sjouwen. Maar ik betaal je het aankomende half jaar 70% van je loon. ja ja…… Ik weet het, je vaste lasten gaan gewoon door Piet dat weet ik kerel. En houdt er rekening mee dat er ook weken bij zijn dat je 50% krijgt. En omdat het zo mooi gaat doen we het volgend jaar nog eens licht over. Want de definitieve bestrating moet er immers ook nog weer in, en dat is ook niet in een week bekeken. Kijk dat het moet gebeuren is een feit. Dat de grond werkers, stratenmakers gemeente en wie er dan ook bij betrokken zijn, hun best doen is gewoon waar, punt. De firma Faber doet gewoon hun stinkende best. Geen discussie!

En ik ben ook niet zielig, alstublieft zeg we hebben net weer een prachtig feest achter de rug. Daar kun je weer een paar maand op teren. Maar het is zo langzamerhand wel erg vervelend aan het worden niet alleen voor gedupeerde aanwonenden en ondernemers. Maar ook voor bewoners van omliggende straten die veel extra verkeersdrukte ervaren.
Wat gaat er nu gebeuren. De firma Faber pakt het rioleringwerk weer op, en sluiten het geheel aan op de kruising bij cafe de Klok en als de Rendo de gasleiding heeft omgelegd, dan kan de riolering aan elkaar worden gekoppeld stenen er over klaar. We moeten maar blijven lachen,want als we daar mee stoppen is de grap er helemaal af. En geld is zeker niet zaligmakend. Nog even geduld dus. Gr’n van de kleinste kruidenier van Nederland ( die wel wat extra handel kan gebruiken) www.debakkeronline.nl

IMG_8379.JPG

De medewerkers van de Rendo in overleg.

Eén gedachte over “Graafwerkzaamheden Dijkhuizen alweer een week stil

  • 17 september 2014 om 23:12
    Permalink

    Ja Smid, zo had ik het nog niet bekeken. Het is inderdaad erg vervelend voor jullie .Sterkte, en ik heb net brood bij je besteld.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.