Gratis 4.700 kranten en tijdschriften lezen met app Bibliotheek

appsDe Drentse bibliotheken hebben een prachtig nieuw product: de PressReader. Deze app biedt gratis en onbeperkt toegang tot ruim 4.700 kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in meer dan 60 talen. Zowel leden als niet-leden kunnen hier gebruik van maken.

Toptitels
Via PressReader zijn buitenlandse kwaliteitskranten te lezen als Wall Street Journal, The Daily Telegraph en El Mundo. Voor Nederland zijn er titels als NRC, Metro en de Telegraaf. Er zijn kranten uit alle delen van de wereld, bijvoorbeeld Argentinië, India, Rusland, Saoedi Arabië, Turkije en Zimbabwe. Het zijn altijd recente kranten, volledig gepresenteerd in de originele opmaak. Ook lifestylebladen als Top Gear, Elle, Vogue, Marie Claire, Vanity Fair, Paris Match en Health Food Guide en vaktijdschriften zijn te raadplegen. De databanken bevatten een archief tot 90 dagen terug.

Extra functies
De PressReader app bevat diverse extra mogelijkheden, zoals vertalen, voorlezen en delen en de mogelijkheid je te abonneren op nieuwsonderwerpen naar keuze.

Hoe werkt de PressReader?
De PressReader staat op de publieks-pc’s in vrijwel alle Drentse bibliotheekvestigingen. Daarnaast kan de app op tablet of smartphone geïnstalleerd worden, wat de mogelijkheid biedt kranten en tijdschriften naar keuze te downloaden en later thuis en onderweg te lezen. De artikelen zijn gedurende een week toegankelijk. Daarna moet opnieuw in de bibliotheek verbinding gemaakt worden
met het wifi-netwerk om weer voor 7 dagen toegang te verkrijgen.

Voor wie?
Pressreader is voor iedereen interessant door de grote verscheidenheid aan kranten en tijdschriften. Daarnaast is de Pressreader een uitkomst voor Expats en anderstaligen, taalonderwijs en voor diegenen, die voor onderzoek actuele artikelen zoeken, zoals jongeren en studenten. Bijzonder van deze nieuwe dienst van de bibliotheek is, dat naast leden ook niet-leden hiervan gebruik kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.