Grondprijzen De Wolden 2015

De eerste tekenen van herstel voor de bouw laten zich zien. De woningmarkt trekt aan en de verkoop van het aantal kavels op bedrijventerreinen in De Wolden neemt toe. Toch heeft het college van B&W besloten, ondanks het lichte herstel, de grondprijzen voor 2015 nog niet te verhogen. Waardoor gemeente De Wolden een aantrekkelijke gemeente is voor bedrijven om zich te vestigen en voor particulieren om te investeren in een nieuwbouwwoning.

Licht herstel
De gevolgen van de economische omstandigheden zijn zeer goed merkbaar in de grondprijzen. Volgens recente berichtgeving van marktpartijen zoals NVM, ABN Amro, en het CBS toonde de woningmarkt in 2014 een licht herstel. Het consumentenvertrouwen is gestegen, de hypotheekrente is laag en de huren zijn verhoogd. Volgens de NVM is de concurrentiepositie van de koopwoning verbeterd. De netto maandlasten zijn ten opzichte van 5 jaar geleden flink gedaald en daarnaast is de hypotheekrente gedaald. Toch heeft het college van B&W besloten, ondanks het lichte herstel, de grondprijzen voor 2015 nog niet te verhogen.

Meer verkochte bouwkavels
Gemeente De Wolden hanteert een relatief lage prijs voor bouwkavels. Het is daarom goed om te zien dat de vraag vanuit de markt naar bouwkavels in De Wolden toeneemt. Dit heeft met name op het bedrijventerrein Hoge Akkers in Ruinerwold geleidt tot de verkoop van drie kavels in de afgelopen twee maanden. Waarbij er in de twee jaar daarvoor niet één kavel is verkocht. Daarnaast lopen er nog diverse gesprekken met ondernemers voor zowel Zuiderkerkes II in Zuidwolde als Hoge Akkers in Ruinerwold.

Grondprijzenbeleid
Jaarlijks wordt het grondprijzenbeleid in De Wolden geactualiseerd. De gemeente streeft naar een marktconform grondbeleid. Dit betekent dat de grondprijzen kunnen stijgen in economisch goede tijden maar ook kunnen dalen wanneer het economisch tegen zit. Hierdoor wordt een reële prijs voor de grond geïncasseerd.

Interesse
Bent u als ondernemer of particulier geïnteresseerd in een bouwkavel? Neem dan contact op met Ankie Lindeboom, cluster grondzaken, bereikbaar via T. 14 0528 of per e-mail:
gemeente@dewolden.nl. Meer informatie vindt u op dewolden.nl/bouwkavels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.