Grote artiesten met nieuw album op HuneFestival

Grote run op tickets Drentse festival

Met de komst van Kane, Ilse DeLange en Nick & Simon heeft het HuneFestival in Ruinerwold een meer dan volwaardig programma samengesteld. Daar komt nog eens bij dat al deze artiesten vlak voor het festival met nieuw materiaal op de proppen komen. Is het toeval of heeft het zo moeten zijn?

De organisatie koos voor de komende editie van het HuneFestival, wat plaats vindt op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober, bewust voor een bredere programmering met bekende namen, zodat iedereen iets van zijn gading kan vinden. Met de komst van Kane, IlseDeLange en het populaire duo Nick & Simon is men daar zeer in geslaagd. “Een nieuw album is voor iedere artiest een bijzonder moment waar maanden of zelfs jaren naar toe gewerkt wordt!” aldus organisator André Wienen. “Daarbij zijn de eerste live optredens een goede graadmeter. Veel fans zullen benieuwd zijn naar de nieuwe liedjes van hun idolen.” Zowel Ilse DeLange als Nick & Simon presenteren in september hun nieuwe glitterschijf. Kane heeft de release gepland in november, maar komt waarschijnlijk voor die tijd met een nieuwe single. In ieder geval zullen alle optredens gekenmerkt worden door verse nieuwe tracks!

Het nieuwe album van Ilse DeLange ligt op 14 september in de schappen. Ze zat voor ‘Eye of the Hurricane’ maar liefst 74 dagen in de studio en produceerde alles zelf. Ilse staat al jaren aan de top en kan inmiddels putten uit een enorme rij hits. Stadions als het Gelredome liggen aan haar voeten en met legio prijzen op zak, zal haar optreden een goede mix zijn van vertrouwd en nieuw werk.
Met een eigen sound, triomfen op grote festivals, vele hits en uitverkochte stadionshows, kan niemand meer om Nederlands bekendste rockband Kane heen. De kans is groot dat de bandleden hun nieuwe single voor het eerst in Ruinerwold ten gehore zullen brengen, als voorproefje van het nieuwe album dat eind dit jaar zal uit komen.
Vrijdag 21 september is een bijzondere dag voor Nick & Simon. Dan verschijnt namelijk ‘Sterker’, het vijfde album van dit succesvolle duo uit Volendam. Met hun fraai kleurende stemmen zijn ze niet meer weg te denken uit de hitlijsten, dus mogen ook zij niet ontbreken in Ruinerwold.

De voorverkoop voor het HuneFestival loopt hard en stevent af op een uitverkochte festivaltent. Tickets voor vrijdagavond 12 oktober kosten € 30,00 in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij alle winkels van Primera, online via hunefestival.nl en bij een tiental adressen in de regio.

Ook de tweede dag van het HuneFestival kent een waardig programma. Tributebands High Voltage en Up The Irons brengen een authentiek eerbetoon aan respectievelijk AC/DC en Iron Maiden, met veel decorstukken en een grote spectaculaire liveshow. De rockers van Jurassic Park maken deze rockavond compleet, met nummers van Frankenstein en covers van onder andere Black Sabbath en Rose Tattoo, voorzien van vuurwerk en special effects. Kaarten voor zaterdag 13 oktober kosten slechts € 15,00 in de voorverkoop en mensen die beide dagen willen genieten van dit Drentse festival betalen € 40,00 voor een passe-partout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.