Harm Vonckschool geeft kans op afscheid

Doek valt voor school in Berghuizen, te weinig leerlingen
Aan het einde van dit lopende schooljaar, valt het doek voor de Harm Vonckschool in Berghuizen. De basisschool heeft onvoldoende leerlingen om te blijven bestaan en gaat fuseren met cbs De Arendsvleugel in Ruinerwold. Mensen die er behoefte aan hebben nog even een kijkje te nemen in de school, kunnen dit doen op 7 en 14 juli van 19.00 tot 21.00 uur.

Oud-leerlingen, ouders en andere belangstellenden worden in de gelegenheid gesteld om het oude schoolgebouw te bezoeken. Om de geur van de school op te snuiven, nog een keer in de klas te zitten en de personeelskamer te bekijken, op het plein te lopen, het kan allemaal.

De meeste leerlingen en een groepsleerkracht van de Harm Vonckschool gaan na de zomervakantie naar school in Ruinerwold bij de Arendsvleugel. Een andere gedeelte van de leerlingen gaat met twee groepsleerkrachten naar de Prins Johan Frisoschool in Koekange. Beide fusiescholen zijn toekomstgericht, hebben vier kleine combinatieklassen met ongeveer 20 leerlingen en besteden veel aandacht aan de 21e eeuwse digitale en coöperatieve vaardigheden.