Hendrik Luning Lid van Verdienste KNVB

Hendrik Luning1Hendrik Luning (72) geflankeerd door districtsbestuurslid Jan Hooge en Wim Kamps, medewerker organisatie scheidsrechterszaken district Noord.

Tijdens de algemene ledenvergadering van VV-Ruinerwold is Hendrik Luning voor al zijn vrijwillige verdiensten benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB.
Districtsbestuurslid Jan Hooge mocht hem de speld en oorkonde uitreiken behorende bij het predicaat Lid van Verdienste. Vanaf 1974 tot heden is de 72-jarige inwoner van Ruinerwold in tal van functies op een zeer positieve en actieve wijze betrokken geweest bij het reilen en zeilen van de voetbalbond.

Het begon allemaal in 1974 met de aanmelding als scheidsrechter. Meer dan 13 jaar is Luning als kundig arbiter op de velden actief geweest. In 1983 werd hij rapporteur. Een functie die hij liefst dertig jaar (tot en met vorig seizoen) met veel overgave heeft vervuld. De kennis die hij zelf als scheidsrechter had opgedaan, heeft Luning in de rol van rapporteur op bekwame wijze overgebracht op de scheidsrechters.

Dat Luning naast het fluiten ook organisatorische en bestuurlijke kwaliteiten bezat werd al snel onderkend. Vanaf 1981 tot 1996 was hij dan ook lid van de scheidsrechterscommissie veldvoetbal van de toenmalige KNVB afdeling Zwolle. Toen in 1996 de afdelingen werden opgeheven en er zes districten werden geformeerd, stelde Luning zich direct beschikbaar voor een functie binnen het nieuwe district Noord.

En opnieuw had de arbitrage veldvoetbal zijn grote voorliefde. In 1996 werd hij tot lid van de regiocommissie scheidsrechterszaken gekozen. Deze functie heeft hij tot en met 2001 uitgeoefend. Samen met Jan Jansen was hij bovendien tien jaar lang een graag geziene gast op het bondsbureau in Heerenveen. In de periode van 2000 tot 2010 was Luning als vrijwilliger actief bij het aanstellen van rapporteurs. Die rol was hem ook op het lijf geschreven, want hij vond het prachtig om op deze wijze de KNVB, de scheidsrechters en de rapporteurs te dienen.

Verder is Luning sinds 2007 tot en met heden nog als netwerkspecialist aan de KNVB verbonden. Met Hendrik Luning hebben we dus echt een vrijwilliger in beeld. Hij is één van de markante duizenden vrijwilligers die al jarenlang een onmisbare rol binnen de KNVB vervullen. Voor en achter de schermen heeft Hendrik Luning als vrijwilliger prachtig werk in de organisatie en ondersteuning geleverd.

Een gedachte over “Hendrik Luning Lid van Verdienste KNVB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.