Het Blauwe Huis maakt zich op voor wéér 1.500 bezoekers

‘Een waar paradijs’, ‘echt een aanrader’ en ‘een mooie zonnige markt’. Met deze en nog meer lovende woorden beschrijven de vele bezoekers de planten- en kruidenmarkt van Het Blauwe Huis in Ruinerwold begin juni. Het Blauwe Huis bereidt nu de tweede editie voor. Die is op zondag 17 juli, van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

De naam ‘planten- en kruidenmarkt’ zegt het al, er zijn dan planten, stekjes en kruiden te koop. Ook zijn er rondleidingen, eten, drinken, livemuziek en stands met biologische producten. Het Blauwe Huis organiseert de markt om te laten zien hoe de biologische kruidenteler zelf werkt én om een podium te geven aan bedrijven die ook bewust omgaan met de natuur. 17 juli zijn er bijvoorbeeld ook stands en/of lezingen of rondleidingen van Cruydt-Hoeck Wildeplantenzaden & Bloemenweidemengsels, kruidenexpert Tanja Hilgers en Rineke Dijkinga (bekend van de boeken Je brein vitaal en Op weg naar meer energie). Daarnaast zijn er allerlei heerlijke producten te koop, waaronder honing, kleding, edelstenen, koffie en ijs.

Gezond en duurzaam
Het Blauwe Huis is in Nederland én over de grens een begrip en heeft zijn thuisbasis in het Drentse Ruinerwold. Daar vind je 10 hectare landbouwgrond, waarvan 1,5 hectare in gebruik is voor kruidenteelt. Het team staat klaar om te vertellen over gezonde voeding, een duurzamere economie en meer diversiteit in landbouw.

Biologische producten
Producten van Het Blauwe Huis zijn sinds jaar en dag te koop in winkels en tegenwoordig ook in de webwinkel (www.hetblauwehuis.nl/webshop) en in het Winkeltje op de landbouwlocatie in Ruinerwold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.