Het Eurovisie Songfestival – Waar dromen werkelijkheid worden

Droom jij er wel eens over om het onbekende op te zoeken? Gewoon alles even te laten voor wat het is, je spullen te pakken en de stap te zetten in de richting van die onbekende reis door het leven? Je bent niet de enige! Duizenden zangers zijn je voorgegaan en hebben de sprong gewaagd om hun droom over de grote overwinning waarheid te zien worden.

Het zijn mooie woorden, licht filosofisch misschien. Die mooie woorden vloeien natuurlijk voort uit de droom van het Eurovisie Songfestival. Het zal niet lang meer duren tot de winnaar van het Eurovisie Songfestival van 2019 zal worden aangekondigd. De hoop van velen om aanstaande zaterdag 18 mei tijdens de grote finale tot grote winnaar uit te worden geroepen, groeit met de dag. En ook al ben je zelf geen geboren zanger, dan toch kan jij op zoek gaan naar je eigen grote doorbraak bij het Unibet Eurovision Wonderland. Kies je de door jou beoogde winnaar van het Songfestival en leg vast wie volgens jou dé ster van de avond is. Leef je eigen droom en zorg ervoor dat jij de winnaar claimt voordat de jury dit doet. Claim je winnaar op het geweldige Songfestival van Tel Aviv 2019.
Heb je geen idee wat het Eurovisie Songfestival nu precies inhoudt?

Het kan zomaar zijn dat je geen idee hebt waar al die drukte om het Songfestival is, bijvoorbeeld omdat je niet weet wat het is. Het Songfestival wordt al sinds 1956 jaarlijks georganiseerd. Het is een zangwedstrijd waar leden van de Europese Radio-unie, de EBU, aan mee kunnen doen. Op basis van de naam van het festival zou je kunnen denken dat alleen Europese landen hier aan meedoen, maar niets is minder waar. Omdat ook enkele niet-Europese landen lid zijn van de unie, mogen zij ook deelnemen aan het Songfestival.

Dit jaar wordt het Songfestival voor de 64ste keer georganiseerd en zijn we rap op weg naar een eeuw vol met talenten die bekend zijn geworden door dit grootse podium. Namen als ABBA en Celine Dion wisten eerder hun doorbraak hier te beleven en de verwachting is dat velen hun zullen volgen.

Verrassend en entertainend, dan zijn enkele steekwoorden die het Songfestival weten te omschrijven. In de eerste halve finale moesten landen als België, Finland, Georgië, Montenegro, Portugal en Polen al het veld ruimen, terwijl we met spanning uitkijken naar de verrichtingen van Australië, Wit-Rusland, Cyprus, Tsjechische Republiek, Estland, Griekenland, Ijsland, San Marino, Servië en Slovenië in de finale van zaterdag.

De finalisten moeten niet alleen het muzikale hart van een internationale vakjury zien te veroveren. Ook het televisiekijkend publiek heeft een groot aandeel in het al dan niet slagen van de act van de deelnemers.

Het Songfestival wordt al sinds de start op televisie uitgezonden en sinds 1967 zijn de zangkunsten wereldwijd op televisie te volgen. Hierdoor is het programma niet alleen de langstlopende op televisie uitgezonden wedstrijd, maar is het wereldwijd gezien ook het langstlopende televisieprogramma.

Eén gedachte over “Het Eurovisie Songfestival – Waar dromen werkelijkheid worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.