Het preventiemenu basisonderwijs De Wolden schooljaar 2023-2024

Het nieuwe preventiemenu basisonderwijs De Wolden is weer klaar! De komende weken ontvangen de basisscholen een map met het nieuwe preventiemenu.

In gemeente De Wolden is in 2018 gestart met het preventiemenu basisonderwijs, omdat er veel preventieactiviteiten op scholen af komen. Veel organisaties willen iets van scholen en vragen scholen mee te doen aan preventieactiviteiten om de kinderen te bereiken. Om hier meer verbinding in te krijgen en te voorkomen dat dit ad hoc plaats vindt, wordt dit tegenwoordig vanuit het preventiemenu gebundeld aangeboden. In het preventiemenu staan gastlessen over onder andere financiën, gezondheid, relaties, internetgebruik en weerbaarheid.

Bewuste keuzes
Met betrokken aanbieders is voor het nieuwe schooljaar een map voor het basisonderwijs gemaakt met het preventieaanbod op een rij. Scholen kunnen hieruit eenmalig duidelijke en bewuste keuzes maken voor schooljaar 2023-2024. De school ontvangt zodoende een jaarlijks ‘lespakket op maat’. De doelgroep is hierbij groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs.

Meer informatie
Meer informatie over het preventiemenu basisonderwijs kunt u opvragen bij Suzanne Nijmeijer, coördinator preventiemenu, via e-mail s.nijmeijer@dewoldenhoogeveen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.