Hierbij het wedstrijd verslag van KIOS(R)

Onder zonnige omstandigheden moest de Ensing equipe afreizen naar Rottevalle, voor de wedstrijd tegen een wel bekende tegenstander: Wez Handich. Wez Handich heeft al haar vorige wedstrijden gewonnen en heeft daardoor een gat van 2 punten met KIOS(R).

De spekbraanders kunnen vandaag goede zaken doen en gelijk komen met Wez Handich. Tevens moet KIOS het gat met Quick’21 op 2 punten houden om mee te blijven doen voor het kampioenschap. Quick’21 had zaterdag haar 3de wedstrijd al gewonnen tegen AKC uit Almelo.
De boodschap voor KIOS is dus duidelijk de 2 punten mee te nemen uit Rottevalle.

KIOS begon de wedstrijd met de volgende opstelling: Aanval: Rogier Nijdam, Henk Mart van der Wal, Daniek van der Wal en Iris van de Belt.
Verdediging: Patrick Roelevink, Ramon Karsten, Janita Zantinge en Marlissa Noord. KIOS starte sterk . Eerst verzilverde Rogier een strafworp en even later schoot Iris de 0-2 binnen. Wez Handich reageerde goed en bracht snel de stand naar 2-2. Na de 3-3 gaf KIOS gas, door 2 schoten van Ramon, vrije bal van Daniek en een schot van Henk Mart werd de stand naar 3-7 gebracht. Helaas kon KIOS zijn voorsprong niet uitbouwen en bleef gedurende de eerste helft het gat op 4 punten. 4-8 en 5-9. KIOS maakte de opgelegde kansen niet af en liet daardoor Wez Handich terug komen in de wedstrijd. De ploegen gingen rusten bij een stand van 9-10. KIOS had het betere spel, maar maakte de kansen niet af. Na de rust bracht Patrick de stand weer naar 2 verschil, maar Wez Handich reageerde meteen. De 2de helft deden de ploegen niet veel van elkaar onder en werd het score verloop niet groter dan 2 punten, wel steeds in het voordeel van KIOS. De laatste 5 minuten van de wedstrijd gingen in, de tussenstand op dit moment was 17-17. Sascha van der Wal en Martijn Ziel waren in het veld gekomen voor Iris en Patrick. Het werd een spannend slot. KIOS kwam weer op voorsprong door een schot van Martijn, maar al snel viel de gelijkmaker aan de andere kant. In de laatste minuut kwam KIOS wederom op voorsprong door Rogier. KIOS sloeg de eerst volgende aanval van Wez Handich goed af. Met nog 1 minuut te gaan moest KIOS de overwinning binnen slepen. Helaas verloor KIOS de bal en gaf daardoor Wez Handich nog een kans op de gelijkmaker. KIOS verdedigde goed maar kreeg een dubieuze strafworp tegen waardoor de stand weer gelijk werd. Dit was ook de laatste actie van de wedstrijd. Helaas niet het resultaat waar KIOS op gehoopt had. KIOS was niet scherp genoeg in de afronding en maakte het zichzelf daardoor onnodig moeilijk.

Op naar de volgende wedstrijd. Het vlaggenschip van KIOS moet aantreden in Almelo tegen AKC, die 1 punt onder KIOS staan. Weer een belangrijke wedstrijd. Het 2de van KIOS moet in Assen opzoek gaan naar de eerste punten van het seizoen.

Doelpuntenmakers: Henk Mart 5 maal, Daniek en Ramon 4 maal, Rogier 3 maal, Iris Patrick en Martijn 1 maal.