Houten bouwpakket als uniek cadeau!

Ben je op zoek naar een creatieve hobby waar je avonden lang zoet mee kunt zijn? Of wil je een uniek cadeau kopen voor iemand die graag met zijn of haar handen werkt? Dan is een houten modelbouw pakket kopen een goed idee. Er zijn verschillende soorten bouwpakketten te koop in allerlei thema’s. In dit artikel vertellen we je meer over deze miniatuurcreaties!

Wat zijn houten bouwpakketten?
Houten bouwpakketten kun je eigenlijk zien als een soort 3D-puzzel. Het bestaat uit allemaal losse houten stukjes die samen één geheel vormen. De bouwpakketten worden gemaakt van multiplex. Dit is een stevige, milieuvriendelijke én goedkope houtsoort, waardoor de bouwpakketten voor een mooie prijs verkocht kunnen worden. Multiplex bestaat uit diverse laagjes hout die kruiselings aan elkaar worden gelijmd. Dit zorgt ervoor dat de stukjes erg stevig in elkaar zitten. Voor multiplex kan ook hout uit mindere delen van een boom worden gebruikt, waardoor er niets verspild wordt. Deze mindere delen worden in het middelste deel van de stukjes gelijmd, dus daar maakt de kwaliteit van het hout minder uit. Kortom, houten bouwpakketten zijn een duurzame hobby!

Wat voor bouwpakketten zijn er?
De houten bouwpakketten komen in allerlei thema’s en designs. Ben je bijvoorbeeld gek op voertuigen, dan zijn er bouwpakketten met auto’s, schepen en vliegtuigen. Een aantal van deze voertuigen kunnen zelfs bewegen, dus dat maakt het extra leuk. Ook zijn er bouwpakketten te koop waar je gebouwen mee kunt maken. Denk dus aan een miniatuurhuisje met allemaal kleine houten meubelstukken, plantjes en deurtjes. Meer fan van grote gebouwen? Dan zijn de Eiffeltoren, Tower Bridge of een Japanse villa misschien wel leuk voor jou. Verder kun je houten bouwpakketten kopen waar je bijvoorbeeld een robot, klokwerk, muziekinstrument of een dier mee kunt maken. Eigenlijk is er dus keuze genoeg en voor vrijwel iedereen is er wel een geschikt bouwpakket te vinden. De bouwpakketten zijn verkrijgbaar voor kinderen én volwassenen en hebben allemaal een bepaalde moeilijkheidsgraad. Dit wordt aangegeven met het aantal sterren: 1 ster is het makkelijkst en 5 sterren is het moeilijkst.

Handige tips die je moet weten over de bouwpakketten
De houten bouwpakketten kun je bij BuilDIY.nl bestellen en bevatten allemaal een duidelijke instructie. De kwaliteit is erg goed, aangezien de houten onderdelen met laser zijn gesneden. Hierdoor past alles perfect in elkaar en hoef je niet zelf te zagen, schuren of vijlen. Je hebt dan ook verder helemaal niets meer nodig, behalve je handen natuurlijk!