Huldiging marathonlopers LGR’88

Na afloop van de intervaltraining op woensdagavond werden de loopgroepleden verrast met de aanwezigheid van wethouder Jan van t Zand. Aanleiding was de succesvolle deelname van LGR’88 aan de Berenloop op 5 november. Deze loop op Terschelling geldt als een van de zwaarste en mooiste hardloopevenementen in Nederland. Het parcours voert door dorpen, duinen en bossen en ook over het mulle strand. De wind heeft vrij spel, wat het nog uitdagender maakt.


Vijf LGR’88-leden (Bas Glasbergen, Henk Hoogenhorst, Henk de Jonge, Wiljan Nooren en Albert Godeke) liepen een halve marathon (21,1km) en acht een hele marathon (42,2km). De voorbereiding bestond uit elke zondag een duurloop in toenemende lengte (tot 35km) en daarnaast meerdere trainingen door de week.

Bij eerdere (halve) marathons was er meestal wel een lid die door onhoudbare klachten het parcours moest verlaten. Ditmaal heeft echter iedereen de finish gehaald! Wethouder van ‘t Zand, portefeuillehouder van Sport, sprak z’n waardering uit voor de bijna 30 jaar enthousiasme en inzet van LGR’88 voor de loopsport in Ruinerwold en omgeving. Hij deelde bloemen uit aan de marathonlopers, die ook door trainer Dirk Koning – gekleed in een Berenpak – apart toegesproken werden.

V.l.n.r. boven: Dirk Koning, Jan van ’t Zand, Henri Schimmel, Mick Lodder, Henk Oosterveen. Onder: Renate Bosman, Arjan Koster, Marleen Luning. Niet aanwezig: Theo Nijmeijer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.