Hypotheek 1 tot 1.5% goedkoper

Dit bericht is te heeft niet direct zo 1 2 3 wat met Ruinerwold te maken. Maar het is wel goed nieuws. En we willen jullie dus graag laten lezen. Een Duits consortium van twintig bedrijven, waaronder Deutsche Bank en Allianz, gaat in Nederland hypotheken verkopen.De rente ligt circa 1 tot 1,5 procentpunten lager dan het tarief van Nederlandse banken, waardoor de interesse in een dergelijke hypotheek nu al groot is.

De hypotheken van het consortium worden aangeboden door twintig zelfstandige hypotheekadviseurs.

Kok Amstelveen is een van de kantoren die de hypotheek aanbiedt. “Voor oversluiters hebben we een spaarconstructie waarbij 70 procent van de WOZ-waarde gefinancierd wordt tegen 2,6 procent voor 10 jaar vast. De hypotheek wordt dan in 20 jaar afgelost”, aldus eigenaresse Leoni Kok tegenover NU.nl.

“Voor de starters hebben we een andere constructie, waarbij 70 procent gefinancierd wordt met een hypotheekrente van 3,4 procent voor 10 jaar vast. De overige 30 procent kan gefinancierd worden tegen 3,6 procent. Een starter zal wel altijd de kosten koper zelf moeten betalen.”

Allianz
Tegenover Het Financieele Dagblad ontkent Allianz van de plannen te weten. Leoni Kok bevestigt echter tegenover NU.nl dat Allianz wel degelijk op de lijst van het consortium staat. “Het gaat wel om de Duitse tak van Allianz.”

Het consortium wil 200 miljard euro op de Nederlandse markt uitzetten, omdat op de hypotheekmarkt weinig concurrentie is en de rentes hoog zijn.

Duitse hypotheken worden al langer mondjesmaat op de Nederlandse markt aangeboden en zijn met name in de grensstreek populair.

NVM
Makelaarsorganisatie NVM reageert verheugd: “Dit is goed nieuws voor de consument. We pleiten al jaren voor meer concurrentie op de Nederlandse hypotheekmarkt. De marges zijn aan de hoge kant, zeker als je dat vergelijkt met Duitsland en België”, aldus voorzitter Ger Hukker.

Wel hoopt Hukker dat de Duitse banken niet snel afhaken, zoals in het verleden wel bij buitenlandse partijen is gebeurd. “We hebben niets aan ‘cowboys’ die een paar jaar op de Nederlandse hypotheekmarkt actief zijn en daarna mensen achterlaten met een hypotheek die nog heel veel jaren doorloopt.”

Ook Vereniging Eigen Huis (VEH) zegt blij te zijn met meer concurrentie op de hypotheekmarkt. Wel betwijfelt VEH of een Duitse bank lopende spaarpolissen en aflossingsvrije hypotheken kan overnemen.

Door: NU.nl/Rikke van Geest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.