Iedereen kan meedoen met het Wiede Woldlied

Het unieke Wiede Woldenlied is gepresenteerd en biedt alle inwoners, muzikaal of niet, de mogelijkheid om daar een bijdrage aan te leveren. Creatieve inwoners worden uitgedaagd om een eigen versie van het lied te maken, maar ook om er zelf mooie videobeelden bij te maken. Beelden op de mooiste plekjes van De Wolden bijvoorbeeld, zoals in de natuur, in een kerk of midden op een sportveld. Die worden dan gebruikt voor de officiële videoclip.

Het lied is een creatie van drie vakbroeders: Ronald Buld, Sven Jansen en Hendrik Slagter, dirigente Trijnie de Boer-Pekel adviseerde en zorgde ervoor dat het complete lied in muzieknotenschrift is uitgeschreven. De eerste personen die het lied te horen kregen, waren direct eensluidend in hun oordeel: blijft echt hangen en past perfect bij wat De Wolden voor gemeente is. Het lied is realistisch, gevarieerd en vertelt dat Woldenaren gerust trots mogen zijn op wat ze allemaal doen in hun gemeente.

Een soepel lopende opname
Eind maart begon een aantal koren met het repeteren van het Wiede Woldlied, zowel vrouwen als mannen, en er werden opnames gemaakt van kinderen die ook een deeltje zingen. Het muzikale trio maakt hier één soepel lopende opname van met al die mooie klankkleuren, maar daar hoort natuurlijk ook een videoclip bij met bijdragen vanuit de hele gemeente. Iedereen kan aan de hand van het lied, waarvan een kale audiotrack beschikbaar is op deze website, een eigen opname maken. ‘De mensen moeten wel een paar richtlijnen volgen. Het gaat mij vooral om de beelden, die ik dan kan gebruiken voor de clip’, vertelt Ronald Buld.

Vergeet Europapa maar
De initiatiefnemers zijn heel benieuwd of mensen het lied überhaupt wel leuk vinden, de eerste reacties geven wat dat betreft hoop. ‘Vergeet Europapa maar, we hebben nu het Wiede Woldenlied’, werd al gesuggereerd. De filmpjes die vanuit de hele gemeente moeten toestromen, worden gebruikt in de clip, maar dan zonder zang. ‘Het kan een blokfluit op de heide zijn of een kerkorgel, we willen graag dat mensen uit hun schulp kruipen. Het gaat vooral ook om de locaties, van al die filmpjes kunnen we dan een mooie compilatie maken’, verzekert Buld.
Het staat liefhebbers overigens helemaal vrij om een eigen uitvoering plus clip van het Wiede Woldlied te maken. Dat kan een rapversie zijn, maar ook house, disco, country of Gregoriaans. De organisatie ziet die creatieve uitingen graag voorbij komen op social media.
https://wiedewold.nl/wiede-wold-lied/
Bron: Artizzl Media/Peter Nefkens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.