Inbrekers lieten totale chaos achter: tot drie jaar cel geëist

Voor acht woninginbraken in onder meer Hoogeveen, Hollandscheveld, Stuifzand en Ruinerwold plus heling, eiste het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag drie jaar cel tegen een 24-jarige man uit Hoogeveen. Hij stond met drie handlangers uit Hoogeveen, Meppel en Echten terecht. Tegen een 24-jarige man uit Meppel werd twee jaar cel geëist voor betrokkenheid bij een deel van de inbraken en heling.

100.000 euro aan gestolen goederen
Een 25-jarige man uit Hoogeveen hoorde twintig maanden cel eisen voor heling van een enorme hoeveelheid gestolen spullen. Veel goederen werden in zijn woonwagen gevonden. Hij heeft volgens het OM voor een bedrag van bijna 100.000 euro aan gestolen goederen verkocht aan een goudhandelaar in Amsterdam. Justitie eist dat hij dat bedrag terugbetaalt aan de staat.

Inbraken in Overijssel
De vierde verdachte, een 23-jarige man uit Echten, wordt niet alleen verdacht van enkele inbraken in Drenthe, hij zou ook spullen hebben geheeld die in Overijssel werden buitgemaakt. Tegen hem werd vijftien maanden cel geëist.

Enorme chaos

De inbraken werden gepleegd tussen juli en december vorig jaar. Vaak waren de bewoners een avond weg of op vakantie. Bij thuiskomst troffen ze een enorme chaos aan. Woningen waren compleet overhoop gehaald. De buit bestond voornamelijk uit kluizen met inhoud, geld, muntenverzamelingen, sieraden en gereedschap.

Vijftig inbraken

In totaal werden vijftig inbraken onderzocht. Vijftien ervan kwamen op de dagvaardingen van het viertal terecht. De rechtbank in Assen besteedde de hele dag aan de zaak.

De rechtbank doet op 4 augustus uitspraak.
Door: ADP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.