Info Dijkhuizenrun voor omwonenden parcours

Op zaterdag 3 september organiseert Loopgroep Ruinerwold ’88 (LGR’88) voor de 32ste keer de traditionele Dijkhuizenrun. De lopers starten op Dijkhuizen en lopen via Vorenwolde, De Kosterij en een stukje Mickelhorst naar het akker waar nu mais staat. Via een tijdelijke brug over de sloot en een pad door het mais komen ze op het schelpenpaadje langs de Kerkweg.

Daarna via de Buitenhuizerweg naar de Wold Aa, waar ze het schelpenpad richting de kerk nemen. Dan achter de kerk langs naar de Buitenhuizerweg, die ze voor de tweede keer nemen tot de bocht. Hier slaan ze linksaf, om via het schelpenpad richting de sportvelden en over het dijkje tussen de ijsbaan en de voetbalvelden naar Dijkhuizen te lopen, waar de finish als vanouds bij cafetaria ’t Wold is. De deelnemers aan de 5 kilometer lopen dit traject éénmaal, de deelnemers aan de 10 kilometer tweemaal. De jongeren lopen alleen op het deel Dijkhuizen.

De G-run start om 17.00 uur. De jongeren 4-9 jaar starten voor de 1.000 meter om 17.30 uur en de jongeren 10-13 jaar voor de 2.000 meter om 17.40 uur. De volwassenen starten voor de 5 en de 10 kilometer gelijktijdig om 18.30 uur. Dijkhuizen is daarom tussen 16.30 en 20.30 uur afgesloten voor alle verkeer, vanaf Vorenwolde tot iets voorbij de Buddingehof. Vanaf 19.10 uur is De Weijerd weer open voor verkeer.
Het parcours wordt gedurende het evenement dus afgesloten voor het verkeer. Als aanwonenden of bewoners van De Weijerd tijdens de Dijkhuizenrun noodzakelijkerwijs per auto van of naar huis moeten, kunnen zij hierin door de verkeersregelaars worden begeleid. Wij verzoeken u om indien nodig van deze mogelijkheid gebruik te maken zodat de lopers vrije doorgang hebben en zien graag het parcours zoveel mogelijk autovrij tijdens de Dijkhuizenrun.

Wilt u meedoen; inschrijven kan het makkelijkst via www.inschrijven.nl. Tot 15 minuten voor aanvang kan het ook in de achterzaal van cafetaria ’t Wold. Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking en hopen dat dit wederom zal bijdragen aan een mooi loopfestijn voor Ruinerwold e.o.

Met vriendelijke groet,
Dijkhuizenruncomité van LGR’88

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.