Initiatiefnemers Huize P.R Derks uit Ruinerwold elders actief

Op dit moment wordt een boerderij aan de Vaart NZ 147 in Appelscha verbouwt tot een zorgplek voor maximaal 12 bewoners/gasten. De oplevering zal in april plaatsvinden. Een kleine, gemotiveerde organisatie, Stichting Thuiszorg De Appelhof, gaat daar alle soorten zorg leveren. De gast is het middelpunt, zijn/haar wens en behoefte is bepalend voor de inzet van de medewerkers.

Palliatieve zorg kan ook thuis. In De Appelhof, een mooi verbouwde boerderij aan de Vaart NZ 147, vrijwel op de grens tussen Friesland en Drenthe, in Appelscha biedt Stichting Thuiszorg De Appelhof alle soorten zorg aan maximaal 12 gasten. Gasten, want zo ziet De Appelhof haar cliënten. En een gast behandel je met respect, biedt je het beste wat je hebt. Een gast moet het gevoel krijgen thuis te zijn. Want dat wil De Appelhof: een tweede thuis zijn. Als het in de eigen omgeving niet meer lukt, als de zorg te zwaar wordt voor mantelzorgers, dan wil De Appelhof graag de beste tweede keus zijn. Ook als iemand na een ongeval, ziekte of operatie tijdelijk even niet thuis kan wonen, is De Appelhof een prima plaats om te herstellen.

Zorg voor iemand die stervende is (palliatieve zorg), is erg zwaar, fysiek en emotioneel. Partner en familie zijn dan vaak mantelzorger. Dag/nachtritme raakt verstoord, kind ouderrelaties kunnen onder druk komen te staan. De Appelhof neemt dan graag die zorg van hen over. Er kan weer rust ontstaan. Voor mensen met een dementieel syndroom is De Appelhof een prachtige plek om te wonen en bezig te zijn. Ook voor complexe zorg welke samenhangt met ernstige chronische aandoeningen zoals COPD (longziekte), Diabetes mellitus (suikerziekte), reumatoïde artritis, hart en vaatziekte enz., is De Appelhof beschikbaar en capabel. De Stichting Thuiszorg de Appelhof levert in hoofdzaak de zorg in De Appelhof, de boerderij. Echter, palliatieve zorg, kan ook thuis geleverd worden. Dat houdt in dat iemand 24 uur per dag 7 dagen per week thuis voor de zieke zorgt, de mantelzorgers ontlast. Op de eerste plaats de zorg voor de zieke, daarnaast het huishouden, maaltijden, bewassing. Ook begeleiding indien nodig, van de naasten en familie is een zorg voor De Appelhof. De beide ondernemers welke De Appelhof gaan leiden, zijn ook de initiatiefnemers van soortgelijke ‘Thuishuizen’ in Uithuizen en Ruinerwold: De Ommejas en Huize P.R. Derks. Daar wordt de zorg met dezelfde visie en missie gegeven: ‘de klant is koning’. Dit zijn geen loze woorden: letterlijk alles wordt rondom de gast georganiseerd, Zijn/haar ritme en smaak is leidend. De Appelhof is altijd bereikbaar. Ook voor spoedgevallen, dag en nacht, 7 dagen per week.

Wil Ruiter: 06-36139221
Bertil Berghuis: 06-34927697

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.