Inouthout en De Houtwal bundelen de krachten

De bedrijven Inouthout.nl van Nico Westenbrink en deHoutwal.com van Harry Kruid hebben vanaf 2 april de krachten gebundeld. Door gezamenlijk de in en verkoop te doen, kunnen scherpere prijzen worden gehanteerd. Beide ondernemers zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van meubelen op maat, voor zowel buiten als binnen. Deze worden voornamelijk gemaakt van steigerhout.

Het unieke van dit gebruikte steigerhout is dat wij selecteren op veel gebruikte planken vertelt Westenbrink. ‘Het mooie van deze planken is dat zodra je het hebt verwerkt, en goed hebt geschuurd het een geleefde uitstraling krijgt. Ook is het een groot voordeel dat deze planken voor het grootste gedeelte zijn uitgewerkt. Het is stoer, warm en geeft het landelijk gevoel weer’. Want de trend is om gezelligheid, sfeer en geluk rondom huis te creëren zo hebben beide heren bemerkt. Kruid: Met name de Buitenkeukens zijn hot. Voorjaar en zomer is de periode dat we lekker buiten kunnen zijn. Samen met vrienden koken, eten en genieten’. De meubelen worden allemaal met de hand en op maat gemaakt, maar zijn volgens Westenbrink niet duurder dan een standaard product. Ook bestaande sets worden met liefde opgeknapt. En de levertijden zijn kort. ‘We vinden belangrijk om goed te luisteren naar wat de klant wil, en wat bij degene past. Zo proberen we steeds een stapje vooruit te zijn’.

Beide bedrijven moeten het op dit moment hebben van de Internetverkopen door het hele land. Maar ook steeds meer regionale klanten weten de weg te vinden naar Boerpad 19 in Ruinerwold. Om bijvoorbeeld een kijkje te komen nemen in de werkplaats. Westenbrink: ‘Ze nemen tekeningen en foto’s mee van meubelen zoals ze die in gedachten hebben. Van tuinkeukens, loungesets, stoelen en bankjes tot picknicksets, statafels, bloembakken, wijnrekken, blokhutten en barkrukken. Je kunt het zo gek niet bedenken of we maken het. Ook aan winkels en cafés worden tegenwoordig inrichtingen geleverd. De focus ligt op steigerhout, maar omdat dit trendonderhevig is wordt ook wel met andere houtsoorten gewerkt. Kruid: ‘Beide bedrijven blijven hun eigen identiteit en vrijheid behouden. Maar samenwerking geeft wel een stukje gemak. Zo komen we altijd tot een mooie oplossing’. foto: B. Spin.

Meer informatie: www.inouthout.nl en www.dehoutwal.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.