Instuifmiddag volleybal was een groot succes!

Afgelopen woensdag 15 februari hebben leden van het Ruinerwoldse dames Nevobo volleybalteam een instuifmiddag georganiseerd voor kinderen van groep 4 tot en met 8 van de basisscholen in Ruinerwold en omgeving. Deze middag was een groot succes! Om wat bekendheid onder de jeugd te krijgen omtrent de volleybalsport en de instuifmiddag, hadden we de weken voor de instuifmiddag op de basisscholen de Wezeboom, De Dissel, De Harm Vonckschool en De Arendsvleugel een volleyballesje gegeven tijdens de gymlessen. Kennelijk waren de kinderen erg enthousiast over de gymles want tijdens de instuifmiddag zijn er 94 kinderen geweest om te volleyballen! Van 1 tot 5 zat de sporthal vol met enthousiaste kinderen!

Om ervoor te zorgen dat alle kinderen genoeg aandacht kregen en allemaal lekker veel met de volleybal konden oefenen werden de kinderen verdeeld in zes groepjes met één begeleider. In deze groepjes werden zes verschillende oefeningen gedaan; van smashen tot opslaan en leren duiken! Alle belangrijke facetten van het volleybal zijn aan bod gekomen. Op deze manier kregen de kinderen een goed beeld van wat volleybal nou precies is. De middag is tot slot afgesloten met het spelen van een leuk partijtje zodat alle geoefende handelingen toegepast konden worden. En dat ging zeker goed, we hebben al heel wat volleybaltalentjes gespot!

Na afloop van de instuifmiddag hebben de kinderen een leuke volleybal-sleutelhanger meegekregen en is hen via een tienrittenkaart aangeboden tien keer te komen volleyballen voor slechts 15 euro. De eerste vijf aanmeldingen zijn op moment van schrijven al binnen, we hopen natuurlijk op nog veel meer aanmeldingen! Mocht je de instuifmiddag helaas gemist hebben, maar toch willen volleyballen en gebruik maken van de tienrittenkaart? Kom dan op 7 maart langs voor de eerste volleybaltraining voor de jeugd! Deze training vindt plaats van 16.00 tot 17.00 in Sporthal de Buddingehof. Graag even van te voren aanmelden via jeugd@vcr-ruinerwold.nl. Geef in die mail je naam, adres, leeftijd en telefoonnummer op en we zien je dan graag op 7 maart.
Kinderen, bedankt voor jullie enthousiasme!
Groetjes,
VCR Dames Nevobo team

Foto’s volleybal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.