Intentieovereenkomst woningbouwontwikkeling Ruinerwold

Op 12 januari 2022 heeft gemeente De Wolden een intentieovereenkomst gesloten met ontwikkelaar Dumas Real Estate waarin is afgesproken dat gezamenlijk de realisatie van woningbouw ten oosten van de Kerkweg in Ruinerwold wordt onderzocht. Dumas Real Estate is gevestigd in gemeente Westerveld.

Ontwikkelmogelijkheden woningbouw onderzoeken
Het gebied ten zuiden van Ruinerwold en ten oosten van de Kerkweg is in de structuurvisie De Wolden 2030 als mogelijk uitbreidingsgebied voor woningbouw opgenomen. Met het sluiten van deze intentieovereenkomst is afgesproken dat de gemeente en de ontwikkelaar de komende periode de ontwikkelmogelijkheden nader onderzoeken. Dit betekent dat diverse milieuaspecten worden onderzocht als ook de wijze waarop het gebied ingericht kan worden. Hierbij wordt zoveel mogelijk ingespeeld op de huidige woonbehoeften zoals onder andere betaalbaarheid en levensloopgeschikte woningen. Tijdens de onderzoeksperiode wordt de omgeving betrokken bij de ideeën voor woningbouwontwikkeling op deze locatie.

Op basis van de resultaten van dit onderzoek zal het college van B&W besluiten of zij bereid is haar medewerking te verlenen aan de hiervoor benodigde te doorlopen bestemmingsplanprocedure.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.