Inzamelingsactie voor de Voedselbank

De voedselbanken zien het aantal klanten de laatste tijd toenemen maar helaas ook het aantal voedseldonaties afnemen. De reden hiervoor zijn de stijgende kosten op allerlei gebied. Vooral door de ‘spanningen in de wereld’ met grote economische gevolgen.

Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers en de gulle gaven van bedrijven, middenstand, instellingen en particulieren lukt het de voedselbanken toch nog steeds om mensen, die het nodig hebben, met voedingsmiddelen te ondersteunen. Toch raken de stellingen bij de voedselbank en bij het regionaal distributiecentrum ook leger.

Zaterdag 11 juni organiseert Diaconaal Verband De Wolden een inzamelingsactie bij de supermarkten in Ruinen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk en Zuidwolde. Wij gaan producten inzamelen voor de voedselbank die zij goed kunnen gebruiken voor het maken van de voedselpakketten. Het ontbreekt hun vaak aan houdbare levensmiddelen, zoals soep, thee, ‘droge sauzen’ maar ook pakken frisdrank. Wij gaan vooral deze producten voor hun inzamelen. Zaterdag 11 juni staan er vrijwilligers voor de winkel om je te helpen bij het kopen van de juiste artikelen. Na deze afgerekend te hebben, kun je ze bij hen inleveren voor de voedselpakketten. Diaconaal Verband De Wolden is een samenwerking van de diaconieën van alle kerken in De Wolden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.