Jaarvergadering Vrouwen van Nu Oosteinde

Vrouwen van Nu Oosteinde heeft op 17 januari de Jaarvergadering gehad. In het eerste gedeelte van de avond werden zaken besproken die horen bij een jaarvergadering. Er waren dit jaar geen jubilarissen. Onze secretaris was bereid haar functie voor de volgende drie jaar weer op zich te nemen, waar we allemaal blij mee zijn.

Na de pauze kreeg Irma van Beek, ombusvrouw van de gemeente De Wolden, het woord. Ze vertelde dat haar werk strikt vertrouwelijk is en dat de kwetsbare bewoner die tussen wal en schip dreigt te vallen vooral haar aandacht heeft.

Ze is in dienst van de raad en heeft met hun overleg hoe dingen anders, beter kunnen. Iedereen kan bij haar terecht met vragen, zowel telefonisch als via de mail, maar ze bezoekt ook mensen thuis. Ze vindt dat zelf een belangrijk deel van haar werk. Ze merkt dat de maatschappij voor veel mensen steeds ingewikkelder lijkt te worden met al zijn regeltjes. Iedereen wil graag maatwerk als hij of zij in wat voor vorm ook hulp nodig heeft. Door alle regels is dat soms ver te zoeken. Zij wil hier graag in bemiddelen en overleggen met de gemeente. Dat leidt soms tot creatieve oplossingen waar iedereen tevreden mee is. Door haar verhaal hebben we een beter beeld gekregen van haar werk voor de gemeente; Irma is een ombusvrouw die buiten de lijntjes durft te kleuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.