Jan van Calker neemt afscheid als voorzitter Karstenhoeve

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst voor vrijwilligers nam Jan van Calker op vrijdagavond afscheid als voorzitter van museumboerderij de Karstenhoeve in Ruinerwold. Zijn opvolger is nu Erik Middelveld.

Boerendrokte-spelers zorgden voor vermaak door een ludiek toneelstuk op te voeren. Hierin werd gesuggereerd dat boer Karsten (gespeeld door Jan van Calker) gezien was met een andere vrouw en achter een schuurtje was verdwenen. Vrouw Karsten (gespeeld door Elly Remmelts) ging op onderzoek uit en vond haar man inderdaad met een dame op het erf, wat voor veel hilariteit zorgde.

Jan, die meer dan 20 jaar betrokken was bij de museumboerderij, eerst als bestuurslid en later als voorzitter, benadrukte de vele veranderingen die hij heeft meegemaakt. Hij dankte zijn vrouw voor de mogelijkheid om deze taak uit te voeren. Erik Middelveldt volgt hem nu op als voorzitter, terwijl Jan betrokken blijft als vrijwilliger bij het museum. De avond werd voortgezet met een quiz en (kinder)spelletjes voor de vele vrijwilligers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.