Jantinus de Vries interim-trainer VV Ruinerwold

Jantinus de Vries uit Ruinen zal het lopende seizoen als interim-trainer fungeren bij vierdeklasser VV Ruinerwold en volgt daarmee de tussentijds, om privéredenen, gestopte Bennie Vissers op.

Gedurende de winterstop en voorbereiding op de 2e seizoenshelft heeft assistent-trainer Rene van Oost tijdelijk deze rol waargenomen. Vanaf volgende week zal hij weer als assistent verder gaan om samen met Jantinus de Vries de coaching en training van de 1e selectie te verzorgen.

De Vries heeft het eerste half jaar in duo-verband bij Zandhuizen het hoofdtrainerschap ingevuld, echter vanuit beide kanten beviel deze duo invulling minder goed en is afgelopen week in goed overleg besloten deze samenwerking tussentijds te beëindigen. Voor Ruinerwold was dat een ideale mogelijkheid om De Vries te benaderen voor het restant van dit seizoen Zandhuizen speelt in dezelfde klasse waardoor hij bekend is met de verschillende tegenstanders. Hij kijkt uit naar de samenwerking en zijn rol als hoofdtrainer bij de Ruinerwoldse club. Hiervoor was hij veelal actief met de hoogste jeugdteams en 2e selecties en wilde dan ook graag als hoofdtrainer verder.

De Vries is goed bekend met de club uit Ruinerwold. Was hij in het verleden al eens enkele jaren succesvol actief als jeugdtrainer, hij volgde de club altijd met belangstelling en kent enigszins de speelwijze en mogelijkheden van het team. Toch zal het lastig zijn om op deze ‘rijdende trein’ te stappen, aangezien zondag de eerste wedstrijd al weer voor de boeg staat en er nog kennismaking moet plaatsvinden. Om die reden zal Van Oost de voorbereiding en wedstrijd tegen Donkerbroek voor zijn rekening nemen.

Voor Ruinerwold gelijk een belangrijke wedstrijd om de tweede periodetitel. Beide teams doen hierin goed mee en maken beide een goede kans. De winnaar van het duel kan dan ook zeer goede zaken doen. In de competitie staat Ruinerwold momenteel op een 5e plek en hoopt de strijd in het linkerrijtje te kunnen continueren. “Natuurlijk hoop je op goede resultaten, maar staat verdere ontwikkeling van het jonge team en plezier voorop. Zeker gezien het korte tijdsbestek waarin ik als trainer hoop een mooie bijdrage te kunnen leveren.” aldus De Vries,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.