Kamervragen over dorpsgezicht Ruinerwold

CDA-Tweedekamerlid Agnes Mulder heeft vragen gesteld over de aanwijzing van een deel van het dorp Ruinerwold tot beschermd dorpsgezicht. Ze krijgt daarbij steun van VVD-kamerlid Erik Ziengs en Agnes Wolbert (PvdA). De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed dreigt Ruinerwold alsnog aan te wijzen, ondanks negatieve adviezen van de gemeente De Wolden én de provincie Drenthe. Wethouder Jan ten Kate zegt nog steeds geen officieel schrijven van de Rijksdienst ontvangen te hebben, maar heeft de geluiden over de aanwijzing ook gehoord. Ten Kate blijft echter de vinger aan de pols houden.

Globaal gezien vallen de omgeving van de Dr. Larijweg, de Wolddijk, Oosteinde en Dijkhuizen ten oosten van Ruinerwold en het Boerpad en Haakswold ten westen van Ruinerwold binnen de bescherming. De dorpskern van Ruinerwold valt buiten het beschermde gebied omdat ze door sterke verdichting en komvorming niet (meer) representatief is voor de oorspronkelijke structuur. Het beschermd gezicht beslaat een oppervlakte van 1020,4 hectare.

Kamerlid Agnes Mulder vraagt zich richting de ministers van Economische Zaken en van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap onder meer af of zij wel op de hoogte zijn van de negatieve adviezen uit de regio zelf. Verder wil ze graag weten of de Rijksdienst wel voldoende rekening houdt met de lokale besluitvorming en de adviezen van gemeente en provincie.

Eén gedachte over “Kamervragen over dorpsgezicht Ruinerwold

 • 21 januari 2013 om 13:44
  Permalink

  Wellicht is daarom een grafkist kopen bij Inouthout een optie
  Deze zijn uniek
  Deze zijn compleet ingericht en op maat uit voorraad leverbaar.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.