Kandidatenlijst Gemeentebelangen De Wolden

Tijdens de algemene ledenvergadering is niet alleen Gerrie Hempen-Prent als lijsttrekker gekozen. Ook is de volgorde van de in totaal 28 kandidaten van Gemeentebelangen vastgesteld voor 16 maart 2022 bij de gemeenteraadsverkiezingen.

“We zijn erg blij met dit prachtige aantal en de mooie verdeling over de verschillende dorpen in de gemeente” aldus Gerrie Hempen. “Net zo divers als bij alle vorige gemeenteraadsverkiezingen. Mooi dat andere partijen hun jongste kandidaat benoemen, maar als Gemeentebelangen zijn wij juist enorm trots op onze oudste kandidaat: Berend Boverhof uit De Wijk. Met zijn 88 jaar en grote betrokkenheid bij het verenigingsleven, krijgen ook ouderen een stem bij Gemeentebelangen.” vervolgt Gerrie.
Berend is bij meerdere verenigingen betrokken, maar met name de Koninklijke muziekvereniging Apollo, waar hij al meer dan 65 jaar spelend lid van is, springt er voor hem toch wel uit.

Van de in totaal 28 kandidaten zijn er zes nieuwe binnenkomers waarvan sommige al wat langer verbonden aan Gemeentebelangen. Zoals Henk Boelen uit Zuidwolde als bestuurslid. En natuurlijk de huidige wethouder Egbert van Dijk uit Ruinen. Vorig jaar als opvolger van Jan van ’t Zand er bij gekomen.
Ook Rudi Hooch Antink, agrariër uit Koekange, is geen onbekende in de gemeente. Rudi heeft namens Gemeentebelangen zitting in het algemeen bestuur van het waterschap. Hij is voorzitter van de 4 koppige fractie van Gemeentebelangen Drenthe ~ Overijssel.

Speciaal is dat met Marius van de Pol, Gemeentebelangen voor de eerste keer in de geschiedenis, een vertegenwoordiger in Berghuizen op de kandidatenlijst heeft. Een andere bekende en misschien wat minder bekende naam zijn die van Ronald Buld uit Ruinerwold, en Tom Lubbinge uit Ruinen.
“Met hun achtergrond hebben zij een toegevoegde waarde voor de kandidatenlijst.” Zit ’de gele brigade’ in de genen? “Met moeder en zoon Buld samen op de lijst voor Gemeentebelangen zou je dat wel denken” knipoogt Gerrie Hempen.

Op Gea Leffers uit Ruinen na, zij gaat na 18 jaar als lijstduwer fungeren, is van het zittende team raadsleden iedereen beschikbaar voor een nieuwe termijn. Wij gaan er van uit dat de plek van Gea opgevuld wordt door Ina van Goor uit Zuidwolde. Zij draait al een tijdje mee als fractie-ondersteuner van Gemeentebelangen en is klaar om de volgende stap te zetten.

Samen met lijsttrekker Gerrie Hempen-Prent gaan alle kandidaten richting verkiezingen om het 100% lokale en onafhankelijke geluid te laten horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.