Kennismakingslessen (S)Cool on Wheels

Op donderdag 25 en vrijdag 26 september namen leerlingen van De Dissel uit Ruinerwold en De Wezeboom uit Oosteinde deel aan het project ‘(S)Cool on Wheels’. Onder begeleiding van ervaren sporters met een beperking kregen de kinderen een theorie- en praktijkles over aangepast sporten. Deze clinic is een succesvolle samenwerking van gemeente De Wolden, SportDrenthe, diverse sponsoren en Fonds Gehandicaptensport Nederland.

Wat is een beperking? Welke soorten beperkingen zijn er? Hoe ziet het leven met een beperking eruit? Ben je anders dan anderen met een beperking? Welke sporten kun je doen met een beperking? Waarom is sport zo belangrijk voor mensen met een beperking? (S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject voor basisschoolleerlingen dat op speelse en open wijze ingaat op deze vragen.

(S)Cool on Wheels maakt kinderen (met en zonder beperking) bekend en vertrouwd met het thema ‘leven en sporten met een beperking’. Daarnaast stimuleert (S)Cool on Wheels kinderen met een beperking om te gaan sporten. Het project wordt verzorgd door deskundigen met een lichamelijke beperking, zij kunnen als geen ander vertellen over hun ervaringen.

(S)Cool on Wheels is een project dat 1 dagdeel in beslag neemt. Tijdens het theoriegedeelte in het klaslokaal leren en praten de kinderen over het thema ‘leven en sporten met een beperking’. Dit duurt ongeveer 1 uur. Aansluitend gaan de kinderen in de gymzaal gedurende 1 uur zelf ervaren hoe het is om vanuit een rolstoel te sporten. In november zal dit project ook nog op de Pr. Johan Friso school in Koekange plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.