Kerstrondje Ruinerwold 10 en 11 december

Tijdens het tweedaagse Kerstrondje kunt u twaalf deelnemende bedrijven, die uiteraard geheel in Kerstsfeer gehuld zijn, bezoeken. Bij de Karstenhoeve hebben we er veel werk van gemaakt om alles in Kerstsfeer aan te kleden.

Een unieke verzameling Kerststallen (waaronder één uit de 18e eeuw) van Thijs Oomens uit Burum staat tentoongesteld door het hele museum, tevens is er een levensgrote Kerststal onder de hilde gemaakt. De pronkkamer lijkt zo uit de 17e eeuw te komen ,een jachttafereel zorgt voor de sfeer uit vervlogen tijden.

Kantklosdames op de expositiezolder laten zien wat er allemaal mogelijk is met kantklossen o.a. prachtige engeltjes en kerstboomversiering. Demonstratie en uitleg antiek weefgetouw door Louise Krapels uit Ruinerwold. Expositie van merklappen, schoollappen, borduurlappen en een prachtige pronkrol en diverse handwerktechnieken. “Ouderwetse gerechten”: bloedworst, kaantjes, snert en natuurlijk de ter plekke gebakken knieperties. Verkoop van leuke cadeautjes, antiek en brocante. Ook divers oud linnen (19e eeuws) evenals handgemaakte kerstversiering en unieke kerststukjes ( met dit jaar wel een heel originele ondergrond) zijn te koop.

Zaterdag is er demonstratie bierbrouwen door Peter van der Pol uit Ruinerwold.Hij brouwt al enige jaren zijn eigen bier. Dit valt nog niet mee, hij vertelt er graag over. Met een beetje geluk heeft hij zelfs Perenbier gebrouwen! Daarnaast treden zaterdagmiddag om 13.30 uur het Vrouwenkoor Hoogeveen en om 14.30 uur en 15.15 uur het Kinderkoor met kinderen uit Ruinerwold op.
Zondagmorgen om 11.00 uur is er een optreden van het jeugdorkest van Sempre Sereno , prachtig om het jonge talent en enthousiasme te zien, en om 14.00 uur is het podium voor Ilse Slomp en Bart-Jan Schinkels die de sfeer er goed in weten te krijgen op de zondagmiddag.

Kom gezellig een kop koffie drinken op de sfeervol versierde deel, u bent van harte welkom.
Museumboerderij de Karstenhoeve
Dr. Larijweg 22, Ruinerwold
Info: telefoon 0522-481447, www.karstenhoeve.nl